|
צילום: דן פרץ
טירמיסו
מאת: גילעד תקשורת, קטגוריה: עוגת טירמיסו
פורסם בתאריך: 25.05.12
מתכון להכנת עוגת טירמיסו, באדיבות מירי ארזי, קונדיטורית ובעלים של רשת מתוקה.
מרכיבים עיקריים: אייריש קרים, ביצים, גבינת מסקרפונה, שמנת מתוקה, קקאו, אינסטנט פודינג וניל, קמח, עמילן תפוחי אדמה, בישקוטים, ליקר קפה.
משך ההכנה: כשעה וחצי
מספר מנות: עוגה עגולה בקוטר 26
מצרכים להכנת המתכון
לתחתית הטורט: 5 חלבונים 5 חלמונים 3/4 כוס סוכר 1/2 כוס קמח 1/2 כוס עמילן תפוחי אדמה 1 חבילת בישקוטים לנוזל הרטבה: 1 כוס קפה חזק חם עם סוכר 50 מ"ל ליקר קפה למוס טרמיסו: 1 חבילת מסקרפונה 1 1/2 מיכל שמנת מתוקה 1 כוס סוכר 2 חלמונים 1 כף ליקר אייריש קרים 7 גרם ג'לטין מושרה ב-35 מ"ל מים קרים לקישוט הקצפת: 1/2 מיכל שמנת מתוקה 2 כפות סוכר 1 כף אינסטנט פודינג וניל קקאו כהה לפידור
אופן הכנת המתכון
לבסיס הטורט –
- בקערת מיקסר נקייה עם מטרפה הקציפו את החלבון והסוכר למרנג קשה.
- מזגו את החלמונים תוך כדי פעולת המיקסר.
- קפלו את היבשים למסה ובעזרת פלטה ישרו על תבנית אפייה עם נייר אפייה את התערובת למטח מלבני בעובי שווה.
- אפו בתנור חם 175 מעלות כ 10 דקות עד מרקם קפיצי למגע וצבע זהוב.
- קררו היטב וקירצו 2 עיגולים בקוטר 26, הניחו בתבנית.
לנוזל הרטבה –
- ערבבו את הקפה החם עם ליקר הקפה היטב.
- בעזרת מברשת הרטיבו את הבסיס בעדינות.
למוס הטרמיסו –
- בקערת מיקסר עם מטרפה הקציפו את המסקרפונה והסוכר כשתי דקות על מהירות בינונית כדי לפתוח את הגבינה.
- הוסיפו בהדרגה את השמנת המתוקה תוך כדי פעולת המיקסר והקציפו עד מרקם יציב.
- חממו את הג'לטין הספוח במיקרו כדקה בלבד, הוסיפו למיקסר את החלמונים והליקר והקציפו כדקה נוספת, ערבבו חלק מהתערובת עם הג'לטין החם ומיזגו הכול למיקסר, טרפו היטב.
- מזגו 1/2 מהכמות על תחתית הטורט.
- טיבלו את הבישקוטים בנוזל ההרטבה עד שהם ספוגים והניחו על המוס בלי מרווחים.
- מיזגו את שארית המוס על הבישקוטים.
- הניחו את עיגול הטורט השני על המוס והרטיבו אותו עם מברשת מנוזל הקפה. הקפיאו לשעתיים לפחות.
לקישוט הקצפת –
- הקציפו את כל הרכיבים לקצפת יציבה, בעזרת שק זילוף וצנתר משונן מספר 13 זלפו צורת שושנים על העוגה.
- הקפיאו למינימום שעתיים ואפשרי עד שבוע.
לפני ההגשה, הפשירו את העוגה שעתיים במקרר ופדרו קקאו כהה על הקצפת לאפקט יופי.
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|