מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

מרמלדת גבינת לימון: עוגת מוס גבינה ולימוןצילום: דן פרץ

מרמלדת גבינת לימון: עוגת מוס גבינה ולימון

מאת: גילעד תקשורת, קטגוריה: מתכונים לשבועות
פורסם בתאריך: 25.05.12

מתכון להכנת מרמלדת מוס גבינה ולימון, באדיבות מירי ארזי, קונדיטורית ובעלים של רשת מתוקה.

מרכיבים עיקריים: חמאה, אבקת סוכר, ביצים, קמח, לימון, גבינה לבנה, אינסטנט פודניג וניל, שמנת מתוקה, תמצית וניל, תפוז.

משך ההכנה: כשעתיים וחצי
מספר מנות: עוגה עגולה בקוטר 26

מצרכים להכנת המתכון


לבצק:
100 גרם אבקת סוכר
200 גרם חמאה
1 חלמון
2 כוסות קמח
 
לקרם חמאה לימון:
1/2 כוס מיץ לימון
1 כפית גרידת לימון
2 ביצים
4 גרם ג'לטין
2 כפות מים קרים
150 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
3/4 כוס סוכר
 
למוס גבינה:
1 קופסת גבינה לבנה 9%
3/4 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
1 מיכל שמנת מתוקה
2 כף אינסטנט פודניג וניל
 
למרמלדת לימון:
1 כוס מיץ לימון
1/3 כוס סוכר
7 גרם ג'לטין
2 כפות מים קרים
2 כפות סוכר לזרייה
10 קליפות הדרים מסוכרות

אופן הכנת המתכון

את העוגה להכין יום מראש עליה לקפוא היטב ולהתייצב.

הבצק –

  • במעבד מזון ערבבו את החמאה, אבקת הסוכר והקמח עד מרקם פירורי.
  • להוסיף את החלמון ולעבד עד בצק אחיד, ניילנו וקררו לפחות שעתיים. 
  • קמחו משטח עבודה ורדדו את הבצק לעובי של 1/2 מ"מ קירצו עיגול בקוטר גדול מן התבנית הוא יתכווץ טיפה באפייה.
  • אפו בתנור חם 175 מעלות כ 15-20 דקות עד שהצבע שחום. 
  • קררו והעבירו לתבנית עגולה, לרפד בשקף מסביב לעוגה.

לקרם חמאה לימון   

  • בסיר חממו את מיץ הלימון, הגרידה ו-1/2 מכמות הסוכר עד רתיחה. טירפו את הביצים עם 1/2 מכמות הסוכר הנותרת בקערה.
  • שיפכו 1/2 מהמיץ החם אל הביצים וטרפו היטב, החזירו לסיר את התערובת כולל הביצים (תהליך זה נקרא השוואת טמפרטורות) ובשלו על אש נומכה ובעזרת מטרפה טירפו עד רתיחה, לא להמשיך מעבר.
  • העבירו לקערת מיקסר עם וו גיטרה וערבבו כ-5 דקות עד שהתערובת צוננת, הוסיפו את קוביות החמאה בהדרגה עד שכולן נבלעות במסה והקרם אחיד והומוגני. 
  • קררו מעט ומזגו על שכבת הבצק והקפיאו למינימום שעתיים.

למוס גבינה –

  • בקערת המיקסר חברו את כל הרכיבים ובעזרת מקצף הקציפו כ-5 דקות על מהירות בינונית עד מרקם קצפתי רך.
  • מיזגו על הקרם לימון ויישרו היטב, הניחו את קליפות ההדרים על העוגה בצורה חופשית והקפיאו לפחות לשעתיים.

למרמלדת לימון –

  • בסיר חממו את מיץ הלימון והסוכר עד רתיחה, ערבבו את הג'לטין עם המים הקרים. 
  • שיפוכו את התערובת החמה על הג'לטין וערבבו היטב.
  • מיזגו על שכבת המוס גבינה ויישרו.
  • הקפיאו את כל העוגה לפחות ללילה (אפשר גם יותר).

חשוב שתפשירו את העוגה כשעתיים לפני האכילה במקרר, זרו סוכר על המרמלדה והגישו.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il