|
צילום: דן פרץ
מרמלדת גבינת לימון: עוגת מוס גבינה ולימון
מאת: גילעד תקשורת, קטגוריה: מתכונים לשבועות
פורסם בתאריך: 25.05.12
מתכון להכנת מרמלדת מוס גבינה ולימון, באדיבות מירי ארזי, קונדיטורית ובעלים של רשת מתוקה.
מרכיבים עיקריים: חמאה, אבקת סוכר, ביצים, קמח, לימון, גבינה לבנה, אינסטנט פודניג וניל, שמנת מתוקה, תמצית וניל, תפוז.
משך ההכנה: כשעתיים וחצי
מספר מנות: עוגה עגולה בקוטר 26
מצרכים להכנת המתכון
לבצק: 100 גרם אבקת סוכר 200 גרם חמאה 1 חלמון 2 כוסות קמח לקרם חמאה לימון: 1/2 כוס מיץ לימון 1 כפית גרידת לימון 2 ביצים 4 גרם ג'לטין 2 כפות מים קרים 150 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות 3/4 כוס סוכר למוס גבינה: 1 קופסת גבינה לבנה 9% 3/4 כוס סוכר 1 כפית תמצית וניל 1 מיכל שמנת מתוקה 2 כף אינסטנט פודניג וניל למרמלדת לימון: 1 כוס מיץ לימון 1/3 כוס סוכר 7 גרם ג'לטין 2 כפות מים קרים 2 כפות סוכר לזרייה 10 קליפות הדרים מסוכרות
אופן הכנת המתכון
את העוגה להכין יום מראש עליה לקפוא היטב ולהתייצב.
הבצק –
- במעבד מזון ערבבו את החמאה, אבקת הסוכר והקמח עד מרקם פירורי.
- להוסיף את החלמון ולעבד עד בצק אחיד, ניילנו וקררו לפחות שעתיים.
- קמחו משטח עבודה ורדדו את הבצק לעובי של 1/2 מ"מ קירצו עיגול בקוטר גדול מן התבנית הוא יתכווץ טיפה באפייה.
- אפו בתנור חם 175 מעלות כ 15-20 דקות עד שהצבע שחום.
- קררו והעבירו לתבנית עגולה, לרפד בשקף מסביב לעוגה.
לקרם חמאה לימון –
- בסיר חממו את מיץ הלימון, הגרידה ו-1/2 מכמות הסוכר עד רתיחה. טירפו את הביצים עם 1/2 מכמות הסוכר הנותרת בקערה.
- שיפכו 1/2 מהמיץ החם אל הביצים וטרפו היטב, החזירו לסיר את התערובת כולל הביצים (תהליך זה נקרא השוואת טמפרטורות) ובשלו על אש נומכה ובעזרת מטרפה טירפו עד רתיחה, לא להמשיך מעבר.
- העבירו לקערת מיקסר עם וו גיטרה וערבבו כ-5 דקות עד שהתערובת צוננת, הוסיפו את קוביות החמאה בהדרגה עד שכולן נבלעות במסה והקרם אחיד והומוגני.
- קררו מעט ומזגו על שכבת הבצק והקפיאו למינימום שעתיים.
למוס גבינה –
- בקערת המיקסר חברו את כל הרכיבים ובעזרת מקצף הקציפו כ-5 דקות על מהירות בינונית עד מרקם קצפתי רך.
- מיזגו על הקרם לימון ויישרו היטב, הניחו את קליפות ההדרים על העוגה בצורה חופשית והקפיאו לפחות לשעתיים.
למרמלדת לימון –
- בסיר חממו את מיץ הלימון והסוכר עד רתיחה, ערבבו את הג'לטין עם המים הקרים.
- שיפוכו את התערובת החמה על הג'לטין וערבבו היטב.
- מיזגו על שכבת המוס גבינה ויישרו.
- הקפיאו את כל העוגה לפחות ללילה (אפשר גם יותר).
חשוב שתפשירו את העוגה כשעתיים לפני האכילה במקרר, זרו סוכר על המרמלדה והגישו.
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|