מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

קיש פטריות, בצל וגבינת פרסקהצילום: יח"צ

קיש פטריות, בצל וגבינת פרסקה

מאת: מלונות קראון פלזה, קטגוריה: קיש
פורסם בתאריך: 25.05.12

מתכון להכנת קיש פטריות, בצל וגבינת פרסקה, משולחנו של יהודה תמיר, שף מלון קראון פלזה חיפה.

מרכיבים עיקריים: חמאה, בצל, פטריות שמפיניון, אבקת מרק פטריות, קורנפלור, גבינה צהובה, גבינת פרסקה.

משך ההכנה: 45 דקות
מספר מנות: 2 מנות

מצרכים להכנת המתכון


1 יחדה של עלה טורטיה
50 גרם חמאה מומסת
 
למלית:
3 בצלים פרוסים בקוביות
50 גרם חמאה
500 גרם פטריות שמפניון פרוסות
מיכל שמנת לבישול
כף אבקת מרק פטריות
2 ביצים
כף קורנפלור
150 גרם גבינת פרסקה
1 חופן של גבינה צהובה מגורדת

אופן הכנת המתכון

ראשית, מברישים את הטורטיה בחמאה ומעבירים לתבנית, 

להכנת המלית:

  • מטגנים את הבצל בחמאה עד שמזהיב, מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד שרוב המים מתאיידים.
  • מוסיפים שמנת ואבקת מרק ומביאים לרתיחה. מכבים את האש ואז מוסיפים קורנפלו וביצים (שהבלילה לא תהיה חמה מדי).
  • יוצקים את המלית לתבנית, מפוררים לתוכה את הפרסקה ומערבבים קצת. מפזרים מעל גבינה צהובה מגורדת.
  • אופים כחצי שעה בחום של 180 מעלות, ומצננים קצת לפני שאוכלים.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il