מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

קציצות פלאפל

מאת: lemon3.co.il, קטגוריה: מתאבנים
פורסם בתאריך: 08.06.12

מתכון להכנת פלאפל ישראלי אותנטי. אני בדרך כלל מפרסם מתכונים בריאים וללא טיגונים, וכרגע, למענכם ולמעני במתכון המאה שלי,כאן באתר,אני חורג ממנהגי שמדובר בפלאפל כזה טעים.

מרכיבים עיקריים: חומוס, שום, בצל לבן, פטרוזליה, כוסברה, פלפלת, כורכום, זרעי כוסברה, זרעי כמון, כמון, לימון, מלח, פלפל, סודה לשתיה, ביצה..

משך ההכנה: 15-30
מספר מנות: 35-40 יחידות

מצרכים להכנת המתכון

2\1 קילו חומוס (שהושרה במים קרים לפחות 12 שעות)
4 שיני שום.
1 בצל קטן.
חופן עלי פטרוזליה.
חופן עלי כוסברה.
2\1 כפית פלפלת טחונה.
1 כפית כורכום.
1 כפית כוסברה טחונה.
1 כפית גרעיני כוסברה שלמים.
2 כפיות כמון טחון.
1 כפית גרעיני כמון שלמים.
מיץ מחצי לימון.
1 כפית מלח.
4\1 כפית פלפל שחור טחון.
1 ביצה טרופה.
1 כפית אבקת סודה לשתיה.
שמן לטיגון. 

אופן הכנת המתכון

להכניס לבלנדר את כל המרכיבים למעט הביצה ואבקת הסודה לשתיה.

בפולסים לטחון טחינה גסה.

להוסיף את הביצה והסודה לשתיה, ולהניח לחצי שעה לפחות לפני הטיגון.

למלא שמן במחבת עמוקה (לפחות 3\1 גובה של הקציצה, לא חייב לטגן אותם בשמן עמוק)

לטגן כל קציצה במשך 4 דקות, או עד שמזהיבים.

 

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il