|
צילום: בועז לביא
ויטלו טונאטו
מאת: yaffapr, קטגוריה: אוכל איטלקי
פורסם בתאריך: 07.07.12
מתכון להכנת ויטלו טונאטו, של רשת המסעדות האיטלקיות נובה ג'ויה. פרוסות עגל צלוי עם קרם טונה צלפים אנשובי ביצה שאלוט ושמן זית.
מרכיבים עיקריים: טונה, אנשובי, מרווה, שמן זית, ביצים, מיונז, שום, צלפים.
משך ההכנה: כשעה
מספר מנות: 2 מנות
מצרכים להכנת המתכון
מצרכים לבשר: 1 יחידה של 3 ק"ג בשר ויסבראטן 4-5 ענפים עלי רוזמרין 4-5 ענפים של עלי מרווה מלח ופלפל
לקרם טונה: 300 גרם טונה מסוננת 4 פילטים של אנשובי 1 ביצה קשה 1 שן שום 270 גרם מיונז 200 גרם שמן זית 100 גרם מים מעט צלפים
אופן הכנת המתכון
לבשר:
- מנקים את הבשר מהשומן ושומרים את השומן בצד.
- מתבלים במלח פלפל וצורבים טוב מכל הצדדים.
- מסדרים על מגש רוזמרין ומרווה ומניחים מעל את הבשר הצרוב.
- מניחים פרוסות שומן על הבשר ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-140 מעלות, ל-50 דקות, או שהחום הפנימי של הבשר מגיע ל-45-50 מעלות.
- מצננים מעט ומעבירים למקרר ללילה.
לקרם טונה:
- טוחנים במעבד מזון את כל מרכיבי הקרם פרט לשמן זית ולמים, עד לקבלת מרקם אחיד.
- מוסיפים את השמן בהדרגה ומדללים במים.
- מתבלים במלח פלפל.
אופן הגשה:
- פורסים את הבשר לפרוסות דקות מאוד ומסדרים על צלחת הגשה.
- יוצקים מעל 3-4 כפות מהקרם טונה.
- מפזרים צלפים בחומץ ושאלוט פרוס.
- מתבלים במלח פלפל ומעט שמן זית.
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|