מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

ויטלו טונאטוצילום: בועז לביא

ויטלו טונאטו

מאת: yaffapr, קטגוריה: אוכל איטלקי
פורסם בתאריך: 07.07.12

מתכון להכנת ויטלו טונאטו, של רשת המסעדות האיטלקיות נובה ג'ויה. פרוסות עגל צלוי עם קרם טונה צלפים אנשובי ביצה שאלוט ושמן זית.

מרכיבים עיקריים: טונה, אנשובי, מרווה, שמן זית, ביצים, מיונז, שום, צלפים.

משך ההכנה: כשעה
מספר מנות: 2 מנות

מצרכים להכנת המתכון

מצרכים לבשר:
1 יחידה של 3 ק"ג בשר ויסבראטן
4-5 ענפים עלי רוזמרין 
4-5 ענפים של עלי מרווה
מלח ופלפל 

לקרם טונה:
300 גרם טונה מסוננת
4 פילטים של אנשובי
1 ביצה קשה
1 שן שום
270 גרם מיונז
200 גרם שמן זית
100 גרם מים
מעט צלפים

אופן הכנת המתכון

לבשר:

  1. מנקים את הבשר מהשומן ושומרים את השומן בצד.
  2. מתבלים במלח פלפל וצורבים טוב מכל הצדדים.
  3. מסדרים על מגש רוזמרין ומרווה ומניחים מעל את הבשר הצרוב.
  4. מניחים פרוסות שומן על הבשר ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-140 מעלות, ל-50 דקות, או שהחום הפנימי של הבשר מגיע ל-45-50 מעלות.
  5. מצננים מעט ומעבירים למקרר ללילה.

לקרם טונה:

  1. טוחנים במעבד מזון את כל מרכיבי הקרם פרט לשמן זית ולמים, עד לקבלת מרקם אחיד.
  2. מוסיפים את השמן בהדרגה ומדללים במים.
  3. מתבלים במלח פלפל.

אופן הגשה:

  1. פורסים את הבשר לפרוסות דקות מאוד ומסדרים על צלחת הגשה. 
  2. יוצקים מעל 3-4 כפות מהקרם טונה.
  3. מפזרים צלפים בחומץ ושאלוט פרוס.
  4. מתבלים במלח פלפל ומעט שמן זית.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il