מרכיבים עיקריים: מנגו, שמנת מתוקה, חלב.
- מרפדים את התחתית ואת הדפנות של תבנית מאורכת 10x20 ס"מ שעומקה 6 ס"מ ביריעה של ניילון דביק. קולפים את המנגו וחותכים פרוסה עבה מאוד מאחד הצדדים הרחבים. פורסים את הפרוסה לרוחבה ומסדרים את הפרוסות בשורה על תחתית התבנית המרופדת. קוצצים את שארית המנגו לקוביות קטנטנות של 5 מ"מ.
- מודדים את החלב המשומר ואת תרכיז המנגו לקערת הקצפה בינונית. מוסיפים את סיבי הבנפייבר ומערבבים היטב בכף.
- מוסיפים את השמנת לקערה ומערבלים במיקסר במהירות איטית במשך 30 שניות, עד שכל החומרים מתאחדים והסיבים נמסים.
- ממשיכים להקציף במהירות גבוהה במשך 4-3 דקות לקציפה תפוחה וסמיכה מאוד ששומרת על צורתה.
- מוסיפים כוס קוביות מנגו לקערה ומקפלים אותן לתוך הקציפה בכף.
- מעבירים את התערובת לתבנית העיצוב ומחליקים את פניה. מכסים ומקפיאים במשך 10 שעות לפחות.
- להגשה, מסירים את הכיסוי, הופכים את התבנית על מגש ומחלצים את הגלידה מהכלי. מסירים את הניילון ופורסים למנות. מעבירים לצלחות הגשה ומגישים מיד.
הערה: אפשר להקפיא את הגלידה בקופסה (שמכילה 1.25 ליטר לפחות) - מוותרים על הריפוד ועל עיטור הפרוסות ופשוט מוציאים את הגלידה מהמכל בכף.