מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

גלידת מנגו עשירהצילום: יהודה סלומון

גלידת מנגו עשירה

מאת: בנפייבר, קטגוריה: גלידות
פורסם בתאריך: 03.08.12

המתכון של דנית סלומון להכנת גלידת שמנת אמיתית בחמש דקות עבודה, ללא צורך במכונת גלידה. מספיק להוסיף 3-2 כפות סיבים תזונתיים בנפייבר כדי לקבל גלידה במרקם קרמי עשיר.

מרכיבים עיקריים: מנגו, שמנת מתוקה, חלב.

משך ההכנה: חצי שעה זמן עבודה
מספר מנות: 6-4 מנות

מצרכים להכנת המתכון


מנגו מאיה קטן - בשל אך עדיין מוצק
½ כוס חלב משומר ממותק (מקופסת שימורים)
4 כפות משקה מנגו מרוכז קפוא
2 כפות סיבים תזונתיים "בנפייבר" 
1 מכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% שומן

אופן הכנת המתכון

  1. מרפדים את התחתית ואת הדפנות של תבנית מאורכת 10x20 ס"מ שעומקה 6 ס"מ ביריעה של ניילון דביק. קולפים את המנגו וחותכים פרוסה עבה מאוד מאחד הצדדים הרחבים. פורסים את הפרוסה לרוחבה ומסדרים את הפרוסות בשורה על תחתית התבנית המרופדת. קוצצים את שארית המנגו לקוביות קטנטנות של 5 מ"מ.
  2. מודדים את החלב המשומר ואת תרכיז המנגו לקערת הקצפה בינונית. מוסיפים את סיבי הבנפייבר ומערבבים היטב בכף.
  3. מוסיפים את השמנת לקערה ומערבלים במיקסר במהירות איטית במשך 30 שניות, עד שכל החומרים מתאחדים והסיבים נמסים.
  4. ממשיכים להקציף במהירות גבוהה במשך 4-3 דקות לקציפה תפוחה וסמיכה מאוד ששומרת על צורתה.
  5. מוסיפים כוס קוביות מנגו לקערה ומקפלים אותן לתוך הקציפה בכף.
  6. מעבירים את התערובת לתבנית העיצוב ומחליקים את פניה. מכסים ומקפיאים במשך 10 שעות לפחות.
  7. להגשה, מסירים את הכיסוי, הופכים את התבנית על מגש ומחלצים את הגלידה מהכלי. מסירים את הניילון ופורסים למנות. מעבירים לצלחות הגשה ומגישים מיד. 

הערה: אפשר להקפיא את הגלידה בקופסה (שמכילה 1.25 ליטר לפחות) - מוותרים על הריפוד ועל עיטור הפרוסות ופשוט מוציאים את הגלידה מהמכל בכף.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il