מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

שיפודי אנטיפסטי צבעונייםצילום: דן פרץ

שיפודי אנטיפסטי צבעוניים

מאת: קונדיטורית מתוקה, קטגוריה: ירקות מבושלים
פורסם בתאריך: 06.08.12

מתכון קליל ומהיר לשיפודי אנטיפסטי צבעוניים, שישתלבו בכל ארוחה כמנת פתיח או סתם כנשנוש. באדיבות מירי ארזי, הבעלים של מתוקה Room Service.

מרכיבים עיקריים: בצל, פטריות שמפיניון, פטריות פורטובלו, עגבניות שרי, שמן זית, טימין, רוזמרין, , בטטה, קישוא, חציל, שום.

משך ההכנה: 30 דקות
מספר מנות: 6-8 מנות

מצרכים להכנת המתכון

2 קישואים, חתוכים בצורת סירות ומושרים בשמן זית, שום כתוש, נענע, מלח גס פלפל גרוס

2 חצילים, חתוכים בצורת סירות ומושרים בשמן זית, שום כתוש, מלח גס ופלפל גרוס

2 בטטות, חתוכות בצורת סיר ומושרות בשמן זית , מלח גס, פלפל גרוס, רוזמרין וזעתר

2 בצלים לבנים + 1 בצל סגול, חתוכים לרבעים ומושרים בשמן זית, דבש, חומץ בלסמי, סוכר חום וטימין

1 סלסלת פטריות טריות שלמות, מושרות בחומץ בלסמי, מלח גס, ופלפל גרוס

3 פלפלים בשלושה צבעים, חיתוכים בצורת סירות ומושרים בשמן זית, מלח גס, פלפל גרוס, שום כתוש ואורגנו

עגבניות שרי מושרות בשמן זית, מלח גס, פלפל גרוס, טימין ורוזמרין

חבילת שיפודי עץ קטנים

אופן הכנת המתכון

יש לערבב היטב כל ירק עם הרוטב ולהכניס לתבנית נפרדת (לשמירת הטעמים) לתנור שחומם מראש לחום של כ- 160-180, עד שהירקות מתרככים ומשחימים.

הרכבה: לשפד סוג ירק אחד בכל פעם ולשחק עם הצבעים כדי שיהיה יפה וגם משחק טעמים בפה. להניח על מגש או 2 שיפודים בצלחת.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il