|
צילום: שף מירי גרינברג
פיצה ביתית טעימה
מאת: שף מירי גרינברג, קטגוריה: אוכל איטלקי
פורסם בתאריך: 06.08.12
המתכון של מירי להכנת פיצה ביתית טעימה ופשוטה להכנה, עם התוספות שאתם אוהבים.
מרכיבים עיקריים: בזיליקום, עגבניות, סוכר, רסק עגבניות, שום, בצל, שמרים, קמח, שמן זית.
משך ההכנה: 30 דקות
מספר מנות: 3-5 מנות
מצרכים להכנת המתכון
לבצק: 3 כוסות קמח 3 כפות שמן זית 1 כף שמרים יבשים 1/2 1 כוסות מים חמימים 1 כפית סוכר 1/4 1 כפיות מלח לרוטב עגבניות: חצי בצל קצוץ דק 2 שיני שום כתושות 3/4 כוס מים 2 עגבניות גדולות מגורדות (ללא הקליפה) 2 כפות רסק עגבניות מעט עלי בזיליקום קצוצים מעט אורגנו קצוץ 1 כפית סוכר מעט מלח ופלפל וכמובן - גבינה צהובה מגורדת.
אופן הכנת המתכון
אופן הכנת הבצק:
- לערבב את כל חומרי הבצק ללא המלח. ללוש למשך כחמש דקות (אפשר במיקסר) ולהכניס את המלח.
- לכסות בניילון נצמד ולהשאיר לתפוח למשך כשעה וחצי.
- להוציא את הבצק שתפח, ללוש לעובי הרצוי ולפרוס אותו על תבנית אפייה משומנת (עם שמן זית כמובן).
להכנת הרוטב:
- לטגן את הבצל הקצוץ בשמן זית (לא בחום גבוה מידי כדי שלא יישרף).
- להוסיף את כל המרכיבים בהדרגתיות (העגבניות, השום, המים והתבלינים).
- לערבב היטב ולצנן את הרוטב לפני שמניחים אותו על הבצק.
להכנת הפיצה:
- אתם יכולים לשלב איזה תוספות שרק תרצו, מעל הגבינה. אני שילבתי פטריות, עגבניות טריות, זיתים ועליי בייבי פרוסים.
- מחממים תנור ל-190 מעלות. מכניסים לתנור ואופים למשך כ-25 דקות.
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|