מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

בצק שטרודל תפוחים עם צימוקיםצילום: © Ildi / Fotolia

בצק שטרודל תפוחים עם צימוקים

מאת: שף מירי גרינברג, קטגוריה: עוגת תפוחים
פורסם בתאריך: 27.08.12

מתכון להכנת בצק שטרודל תפוחים עם צימוקים, קינמון ותבלין ציפורן.

מרכיבים עיקריים: חומץ, תפוחי עץ, צימוקים, קמח, חמאה, קינמון, ציפורן.

משך ההכנה: כשעה
מספר מנות: 4-6 מנות

מצרכים להכנת המתכון

4 כוסות קמח
1 וחצי כוסות מים
2 כפות שמן
2 כפות חומץ
קורט מלח

למילוי:
5 תפוחי עץ חמוצים (גראנד סמיט)
50 גרם צימוקים
3 כפות סוכר
1 כפית קינמון
1 כפית ציפורן
25 גרם חמאה

אופן הכנת המתכון

לרחוץ ולקלוף את התפוחים. לחתוך את התפוחים להוציא את הגרעינים ולפרוסות דקות.

לשים בסיר רחב את החמאה ולחמם על האש.להוסיף את התפוחים הפרוסים ושאר החומרים לבשל מעט עד לריכוך התפוחים. אפשר למלא גם בפירות אחרים.

אופן ההכנה:

לשים בקערה את הקמח וליצור גומה שבה שמים את כל שאר החומרים. לשים את הכל לבצק אחיד וחלק. לשמן את הבצק ולתת לו לנוח במשך שעה וחצי.

לאחר מכן לרדד את הבצק עם מערוך לעלה בגודל של 25X25 להניח את עלה הבצק על גבי מפה מקומחת שפרסנו על השולחן. להתחיל למתוח את הבצק על כל פני המפה דק כמה שיותר. לזלוף על הבצק מעט שמן ולפזר מעל פרורי עוגיות או לחם.

לסדר בקצה הבצק לאורך בטור את המילוי לחתוח את קצוות הבצק ולקפל את הבצק על המילוי.לתפוס את המפה מהצד שהתחלנו לגלגל ולהמשיך לגלגל עם המפה את הבצק.לחתוך את השטרודל הארוך לגודל שמתאים לתבנית.להניח על תבנית משומנת ולמרוח במברשת על השטרודל שמן.לאפות בחום בינוני בערך 20 דקות עד שהשטרודל זהוב.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il