|
צילום: המתכונים של ריצ'
קציפת אורז ופירות יער
מאת: ריצ קצפת, קטגוריה: מוס
פורסם בתאריך: 30.08.12
מתכון לקציפת אורז ופירות יער: קינוח נפלא וקל להכנה מבית המתכונים של ריצ'.
מרכיבים עיקריים: פטל אדום, וניל, אורז, ביצים.
משך ההכנה: 40 דקות
מספר מנות: 10 מנות
מצרכים להכנת המתכון
75 גרם אורז 3 מיכלים (660 מ"ל) בסיס לבישול והקרמה של ריצ' 1/2 מקל וניל חצוי לאורך 1/4 כוס (60 גרם) סוכר 1 חלמון 7 גרם ג'לטין 1 מיכל (212 מ"ל) קצפת ריצ' 200 גרם פטל אדום מעט ליקר פירות
אופן הכנת המתכון
- שוטפים היטב את האורז ומסננים. שמים בסיר עם הבסיס לבישול והקרמה של ריצ' והווניל. מבשלים כ-25 דקות, תחילה על אש בינונית ואז אש נמוכה, עד שהאורז רך והנוזלים נספגים. מסירים מהאש, מרחיקים את הווניל ומוסיפים את הסוכר והחלמון.
- ממיסים את הג'לטין ב-3 כפות מים, חצי דקה במיקרוגל, מוסיפים לאורז.
- מקציפים את הקצפת ומקפלים עם האורז. חלק מהקצפת שומרים לקישוט. שוטפים תבנית מוארכת ומבלי לנגב שוטחים בה יריעת ניילון נצמד וממלאים בתערובת. מצננים במקרר.
- יוצקים על הפטל מעט ליקר וממתינים כ-10 דקות.
- הופכים את הקציפה על צלחת הגשה ומפזרים את הפטל מעל. מקשטים בקצפת שנותרה.
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|