מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

קציפת אורז ופירות יערצילום: המתכונים של ריצ'

קציפת אורז ופירות יער

מאת: ריצ קצפת, קטגוריה: מוס
פורסם בתאריך: 30.08.12

מתכון לקציפת אורז ופירות יער: קינוח נפלא וקל להכנה מבית המתכונים של ריצ'.

מרכיבים עיקריים: פטל אדום, וניל, אורז, ביצים.

משך ההכנה: 40 דקות
מספר מנות: 10 מנות

מצרכים להכנת המתכון

75 גרם אורז
3 מיכלים (660 מ"ל) בסיס לבישול והקרמה של ריצ'
1/2 מקל וניל חצוי לאורך
1/4 כוס (60 גרם) סוכר
1 חלמון
7 גרם ג'לטין
1 מיכל (212 מ"ל) קצפת ריצ'
200 גרם פטל אדום
מעט ליקר פירות

אופן הכנת המתכון


  1. שוטפים היטב את האורז ומסננים. שמים בסיר עם הבסיס לבישול והקרמה של ריצ' והווניל. מבשלים כ-25 דקות, תחילה על אש בינונית ואז  אש נמוכה, עד שהאורז רך והנוזלים נספגים. מסירים מהאש, מרחיקים את הווניל ומוסיפים את הסוכר והחלמון.

  2. ממיסים את הג'לטין ב-3 כפות מים, חצי דקה במיקרוגל, מוסיפים לאורז.

  3. מקציפים את הקצפת ומקפלים עם האורז. חלק מהקצפת שומרים לקישוט. שוטפים תבנית מוארכת ומבלי לנגב שוטחים בה יריעת ניילון נצמד וממלאים בתערובת. מצננים במקרר.

  4. יוצקים על הפטל מעט ליקר וממתינים כ-10 דקות.

  5. הופכים את הקציפה על צלחת הגשה ומפזרים את הפטל מעל. מקשטים בקצפת שנותרה.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il