|
צילום: יעקב הררי
קיש בצל
מאת: קונדיטוריית בן עמי, קטגוריה: קיש
פורסם בתאריך: 17.05.10
מתכון להכנת קיש בצל, באדיבות בן עמי ברתיני שביט מקונדיטוריית בן עמי.
מרכיבים עיקריים: בצל.
משך ההכנה: 40 דקות
מספר מנות: תבנית פיירקס בגודל 20*30
מצרכים להכנת המתכון
לבצק לקיש: 1.5 כוסות קמח 120 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות ½ כפית מלח ¼ כפית סוכר 2 כפות מי קרח כמה טיפות מיץ לימון
למלית: כ-5 בצלים מאודים 100 גרם גבינה צהובה 250 גרם גבינה 9% 2 כפות שטוחות קמח 1/2 כפיות אבקת אפיה 3 ביצים 1 כפית מלח 1/4 כפית כוסברה 1/4 כפית אגוז מוסקט
אופן הכנת המתכון
להכנת הבצק:
- מעבדים את כל החומרים לבצק בפוד פרוססור (לא יותר מידי).
- מרדדים בתבנית בקוטר 26 ולהקפיא.
- אופים אפייה מקדימה של כ- 15 דקות עד שמזהיב.
להכנת המלית:
- לערבב היטב הכל יחד ולמזוג לקלתיות הבצק.
- לאפות בחום של 175 מעלות במשך כ–35 דקות.
בתיאבון!
צילומים: יעקב הררי.
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|