|
צילום: © Viktorija / Fotolia
כרוב כבוש (טורשי)
מאת: שף מירי גרינברג, קטגוריה: ירקות כבושים
פורסם בתאריך: 07.09.12
מתכון ביתי להכנת כרוב כבוש (טורשי: ירקות מוחמצים בסגנון עיראקי או פרסי).
מרכיבים עיקריים: חומוס, כרוב, שום, חומץ.
משך ההכנה: 15 דקות
מספר מנות: 5-7 מנות
מצרכים להכנת המתכון
1 ראש כרוב כמה שיני שום לפי הטעם 1 פלפל חריף 10-15 גרגרי חומוס יבש מים, מלח (על כל כוס מים כפית מחוכה של מלח) ¼ כוס חומץ
אופן הכנת המתכון
- מודדים את כמות המים שנכנסת לצנצנת בכוסות ושמים בקערה.
- מוסיפים למים מלח ומערבבים עד שהמלח נמס.
- שוטפים את הכרוב וחותכים לחצי.
- כל חצי כרוב חותכים לפלחים לא דקים.
- מסדרים את החומרים בצנצנת בסדר הבא: כמה שיני שום, כמה חתיכות פלפל חריף, כמה גרגרי חומוס ומחצית כמות הכרוב. לחזור שוב על אותו הסדר ולצקת בסוף את המים עד קצה הצנצנת.
- להניח מעל את הקצה של הלחם ולסגור.
- להעמיד את הצנצנת יום אחד בשמש ואחר כך שבועיים במקום מוצל אפשר על השיש במטבח.
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|