מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

קרם פטיסיירצילום: © ampFotoStudio / Fotolia

קרם פטיסייר

מאת: שף מירי גרינברג, קטגוריה: מתוקים וקינוחים
פורסם בתאריך: 07.09.12

מתכון לקרם פטיסייר קלאסי: קרם רב שימושי, בעל מירקם עשיר, טעם נפלא וסגולות "קשירה" שהופכות אותו לבסיס טוב לקרמים ומליות בטעמים שונים.

מרכיבים עיקריים: וניל, קמח, קורנפלור, חלב, ביצים.

משך ההכנה: 25 דקות
מספר מנות: 3-5 מנות

מצרכים להכנת המתכון

1/2 ליטר חלב
50 גרם קמח או 40 גרם עמילן תירס (קורנפלור) 
4 חלמונים
1 מקל וניל חצוי לאורכו ומגורען
100 גרם סוכר

אופן הכנת המתכון

את הקרם פטיסייר תמצאו בין שכבות עוגת הקרם שניט (המוכרת גם בשם נפוליאון), מתחת לפירות בטארט וגם בדניש. השימוש המיועד בקרם יכתיב את היחס בין החומרים: קרם רך למילוי פחזניות וקרם סמיך יותר למילוי טארט.

אופן ההכנה:

  1. בקערה ממיסים את הקמח/קורנפלור במעט חלב. מוסיפים חלמונים ומערבבים במטרפה.
  2. בסיר בעל תחתית עבה מביאים את יתרת החלב עם מקל וניל וסוכר לרתיחה. מכבים את הלהבה ומערבבים בהדרגה, לתוך תערובת הקורנפלור, להשוואת טמפרטורות. 
  3. מחזירים לכיריים ומסמיכים תוך כדי בחישה. מצננים. מכסים בניילון נצמד כדי שלא יווצר קרום. 
  4. מוציאים את מקל הווניל רק לפני השימוש בקרם.
  5. כדי לקבל קרם מעודן ויחד עם זאת סמיך מעלים את מספר החלמונים ל6- ומורידים בכמות הקמח (30 גרם) או הקורנפלור (20 גרם). במקביל מגדילים את כמות הווניל, להדגשת הטעם. 

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il