מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

עוגת טורט תפוזיםצילום: © Lsantilli / Fotolia

עוגת טורט תפוזים

מאת: שף מירי גרינברג, קטגוריה: טארט
פורסם בתאריך: 07.09.12

מתכון מרענן וטעים להכנת עוגת טורט תפוזים ביתית, בזיגוג נפלא.

מרכיבים עיקריים: ביצים, תפוזים, אבקת אפייה, קמח, אבקת סוכר.

משך ההכנה: כשעה
מספר מנות: 4-6 מנות

מצרכים להכנת המתכון

5 ביצים
כוס ורבע סוכר 
2 שקיות סוכר וניל 
½ כוס שמן 
1 כוס מיץ תפוזים 
1 תפוז מרוסק בקליפתו
שקית אבקת אפייה
¼ 2 כוסות קמח לבן 
קורט מלח

לזיגוג וקישוט: 
חצי כוס מיץ תפוזים
אבקת סוכר

אופן הכנת המתכון


  1. מחממים תנור ל-150 מעלות.

  2. מקציפים את הביצים והסוכר במיקסר לקצף יציב ותפוח מאוד, במהירות גבוהה מאוד. לאחר שהביצים תפוחות מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים את השמן ואת מיץ התפוזים בזרם דק, ממשיכים  לעבד עד קבלת תערובת אחידה. חשוב להוסיף את הנוזלים באיטיות על מנת לא להפיל את הקצף.

  3. מוציאים את הקערה מהמיקסר, וממשיכים בצורה ידנית. מוסיפים את התפוז המרוסק, הקמח ואבקת האפייה ומקפלים בעזרת לקקן לקבלת תערובת הומוגנית. חשוב לא לערבב יותר מדי – גם כדי לא להפיל את התערובת ואת נפחה.

  4. לאחר שהתערובת מוכנה מעבירים לתבניות אינגליש קייק או תבנית של סיר פלא.אפשר לאפות גם בתבנית סיליקון.

  5. אופים את העוגה כ-35 – 40 דק', ומוציאים כאשר קיסם המוחדר למרכזה יוצא עם פירורים לחים. מניחים לה להצטנן לטמפ' החדר.

  6. אפשר לשפוך על העוגה חצי כוס מיץ תפוזים לזיגוג,בוזקים אבקת סוכר מעל ומגישים!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il