מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

עוגת שזיפים של סבתא מלכה-מרוסצילום: שף מירי גרינברג

עוגת שזיפים של סבתא מלכה-מרוס

מאת: שף מירי גרינברג, קטגוריה: עוגת פירות
פורסם בתאריך: 07.09.12

מתכון נפלא להכנת עוגת שזיפים נימוחה וטעינה מבית סבתא מלכה-מרוס.

מרכיבים עיקריים: קוניאק, ברנדי, חומץ, סוכר וניל, קמח, אבקת אפייה, שזיפים, חמאה, מרגרינה, ביצים, לימון.

משך ההכנה: כשעה
מספר מנות: 5-7 מנות

מצרכים להכנת המתכון

2 כוסות קמח וחצי כוס קמח לפרורים
1 חב' אבקת אפיה
1 חב' מרגרינה או חמאה
2 ביצים
1/2 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
2 כפיות חומץ
2 כפיות קוניאק
קורט מלח 

למילוי: 4-5 שזיפים
1/2 כוס סוכר
1 כף ברנדי
מעט מיץ לימון

אופן הכנת המתכון

  1. בקערה גדולה מקציפים את החמאה והסוכר לתערובת אחידה. מוסיפים את הביצים ומקציפים עד שהתערובת תפוחה ובהירה (3-4 דקות הקצפה במכשיר חשמלי).
  2. מוסיפים 2 כוסות קמח, את אבקת האפייה, תמצית הווניל, חומץ, קוניאק ומלח. מערבלים במהירות נמוכה רק עד שהתערובת אחידה. 
  3. מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה ומשמנים את התחתית והדפנות בחמאה. 
  4. בוזקים על התבנית מעט סוכר. שומרים חצי כוס מהבלילה בצד, את היתרה מעבירים לתבנית ומיישרים בעזרת מרית. מסדרים את הפירות החצויים, הצד החתוך כלפי מטה, על הבלילה בתבנית. 
  5. מוסיפים לחצי כוס הבלילה שנשמרה בצד חצי כוס קמח, ומערבלים למרקם פירורי. 
  6. בעזרת כף מפזרים את הפירורים על הפירות.
  7. אופים בחום של 170 מעלות, עד שהעוגה מתייצבת וקיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש (כשעה).
  8. מצננים את העוגה ומשחררים אותה מהתבנית.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il