מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

בקלאווהצילום: © dream79 / Fotolia

בקלאווה

מאת: שף מירי גרינברג, קטגוריה: מתוקים וקינוחים
פורסם בתאריך: 07.09.12

רוצה לדעת איך מכינים בקלאווה? הנה מתכון קלאסי להכנת בקלאווה ביתית נפלאה!

מרכיבים עיקריים: בצק פילו, חמאה, קינמון, אגוזי פקאן, ציפורן, לימון, מי ורדים.

משך ההכנה: כשעה
מספר מנות: 5-8 מנות

מצרכים להכנת המתכון

200 גר' חמאה (או כוס שמן)
5 כפות סוכר 
1/2 ק"ג אגוזי פקאן קצוצים גס 
1 כפית קינמון
1/2 כפית אבקת ציפורן 
1 חבילה בצק פילו 

לסירופ: 
1/2 2 כוסות מים 
2 כוסות סוכר 
1 כפית מיץ לימון 
1/2 כפית מי ורדים (לא חייב)

אופן הכנת המתכון

  1. מחממים את התנור לחום של 160 מעלות.
  2. ממיסים את החמאה בכלי ומניחים בצד. מערבבים בקערה את הסוכר, האגוזים הקצוצים, הקינמון ואבקת הציפורן.
  3. משמנים תבנית (לא חד פעמי) פורסים עלה מבצק הפילו ומברישים בחמאה מומסת או שמן חוזרים על הפעולה עם חמישה עלים. על העלה החמישי מפזרים את תערובת האגוזים וחוזרים להניח עלי פילו ולמרוח בינהם חמאה (הפעם רק שלושה עלים) ולפזר שוב מתערובת האגוזים. בשלב זה מניחים את שאר העלים (בערך 6-8 עלים) כאשר מורחים אותם בחמאה  ורק את העלה האחרון למרוח בשמן.
  4. חותכים בעדינות למעוינים בגודל 3X 3 ס"מ.
  5. אופים בתנור שחומם מראש לחום נמוך של 150 מעלות כ-20 דקות עד לצבע חום. 
  6. מוצאים את הבקלאווה ויוצקים סירופ קר.

הכנת הסירופ:

  1. מרתיחים בסיר את המים והסוכר, מנמיכים את האש ומבשלים כעשר דקות על אש נמוכה. 
  2. מוסיפים את מיץ הלימון ומי הורדים ומסירים מהאש. 
  3. מקררים. 
  4. יוצקים את הסירופ הקר על הבקלאווה כשתי דקות לאחר הוצאתה מהתנור. 

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il