מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

עוגת דבש, סולת וקוקוסצילום: מתוקה רומסרוויס

עוגת דבש, סולת וקוקוס

מאת: קונדיטורית מתוקה, קטגוריה: מתכונים לראש השנה
פורסם בתאריך: 07.09.12

מתכון לראש השנה לעוגת דבש, סולת וקוקוס, באדיבות מירי ארזי – שף ובעלים של רשת הקונדיטוריות מתוקה.

מרכיבים עיקריים: דבש, אבקת אפייה, קוקוס, סולת, קמח, שמן זית, תפוזים, ביצים.

משך ההכנה: כשעה
מספר מנות: 2 תבניות אינגליש קייק או תבנית בקוטר 26 ס"מ

מצרכים להכנת המתכון

  4 ביצים 
1/2 כוס סוכר
1/4 כוס שמן זית
1/4 כוס שמן קנולה
1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
3/4 כוס קמח לבן מנופה
1/4 1 כוסות סולת
1/2 כוס קוקוס טחון
1 שקית אבקת אפייה  

לסירופ:  
1/2 1 כוסות דבש זעתר
1 כוס מים

לקישוט:
50 גרם קוקוס צ'יפס מיובש  

אופן הכנת המתכון

  1. בקערת מיקסר עם מטרפה יש להקציף את הביצים והסוכר כ-3 דקות.
  2. להוסיף את השמנים בהדרגה ולערבב כדקה נוספת. 
  3. בקערה, יש לערבב את החומרים היבשים (קמח, אבקת אפייה, סולת וקוקוס) ולהוסיף למיקסר במקביל למיץ התפוזים עד שהבלילה חלקה ואחידה.
  4. להעביר את המסה לתבניות האפייה.
  5. לחמם תנור ל- 175 מעלות ולאפות כחצי שעה או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.
  6. בסיר, יש לחמם את הדבש והמים לסירופ עד רתיחה. 
  7. כשהעוגה חמה יש לחורר מעט עם סכין ולשפוך את הסירופ בין 2 העוגות. העוגה מאוד יבשה בלי הסירופ, זה יראה כמות גדולה אך התוצאה שווה בסוף.
  8. לצנן היטב ולהגיש. ניתן לשמור בטמפ' החדר עד כ- 5 ימים. 

הערה: דבש זעתר הוא חזק בטעמו אך נטול את המתקתקות החזקה ולכן אני מעדיפה אותו כאן בעוגה, בה משתמשים בכמות נדיבה של "מיי דבש".

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il