|
צילום: מתוקה רומסרוויס
עוגת דבש, סולת וקוקוס
מאת: קונדיטורית מתוקה, קטגוריה: מתכונים לראש השנה
פורסם בתאריך: 07.09.12
מתכון לראש השנה לעוגת דבש, סולת וקוקוס, באדיבות מירי ארזי – שף ובעלים של רשת הקונדיטוריות מתוקה.
מרכיבים עיקריים: דבש, אבקת אפייה, קוקוס, סולת, קמח, שמן זית, תפוזים, ביצים.
משך ההכנה: כשעה
מספר מנות: 2 תבניות אינגליש קייק או תבנית בקוטר 26 ס"מ
מצרכים להכנת המתכון
4 ביצים 1/2 כוס סוכר 1/4 כוס שמן זית 1/4 כוס שמן קנולה 1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי 3/4 כוס קמח לבן מנופה 1/4 1 כוסות סולת 1/2 כוס קוקוס טחון 1 שקית אבקת אפייה
לסירופ: 1/2 1 כוסות דבש זעתר 1 כוס מים
לקישוט: 50 גרם קוקוס צ'יפס מיובש
אופן הכנת המתכון
- בקערת מיקסר עם מטרפה יש להקציף את הביצים והסוכר כ-3 דקות.
- להוסיף את השמנים בהדרגה ולערבב כדקה נוספת.
- בקערה, יש לערבב את החומרים היבשים (קמח, אבקת אפייה, סולת וקוקוס) ולהוסיף למיקסר במקביל למיץ התפוזים עד שהבלילה חלקה ואחידה.
- להעביר את המסה לתבניות האפייה.
- לחמם תנור ל- 175 מעלות ולאפות כחצי שעה או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש.
- בסיר, יש לחמם את הדבש והמים לסירופ עד רתיחה.
- כשהעוגה חמה יש לחורר מעט עם סכין ולשפוך את הסירופ בין 2 העוגות. העוגה מאוד יבשה בלי הסירופ, זה יראה כמות גדולה אך התוצאה שווה בסוף.
- לצנן היטב ולהגיש. ניתן לשמור בטמפ' החדר עד כ- 5 ימים.
הערה: דבש זעתר הוא חזק בטעמו אך נטול את המתקתקות החזקה ולכן אני מעדיפה אותו כאן בעוגה, בה משתמשים בכמות נדיבה של "מיי דבש".
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|