מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

עוגיות סנדוויץ' שוקולד צ'יפס ללא גלוטן

מאת: שפית עינת מזור, קטגוריה: עוגיות ללא גלוטן
פורסם בתאריך: 14.09.12

מתכון ל-10 עוגיות סנדוויץ' שוקולד צ'יפס ללא גלוטן, באדיבות עינת מזור, שפית בעלת סטודיו לקולינריה ללא אלרגיות.

מרכיבים עיקריים: קמח אורז, קמח טפיוקה, קוקוס, עמילן תירס, חמאה, ביצים, תמצית וניל, מרגרינה.

משך ההכנה: 30 דקות
מספר מנות: 10 עוגיות סנדוויץ'

מצרכים להכנת המתכון

½ כוס קמח אורז לבן
½ כוס קמח טפיוקה
½ כוס עמילן תירס
2 כפות קוקוס טחון
1 כפית קסנטאן גאם
¼ כפית מלח
½ כוס סוכר חום בהיר
100 גרם חמאה רכה (לא מלוחה) או מרגרינה בטעם חמאה
1 ביצה גדולה
1 כפית תמצית וניל
½ כוס שוקולד צ'יפס ללא גלוטן
½ כוס ריבת פירות, ממרח חלבה או ממרח שוקולד, למילוי

אופן הכנת המתכון

  1. חממו תנור ל-175 מעלות צלזיוס.
  2. הניחו נייר אפייה על גבי תבנית אפייה.
  3. בקערה גדולה ערבבו את הקמחים, קוקוס, קסנטאן גאם, מלח.
  4. בקערה שנייה ערבבו את החמאה והסוכר יחדיו ולאחר העירבוב הוסיפו ביצה ותמצית וניל.
  5. הוסיפו לקערת הקמחים את התערובת הנוזלית וערבבו היטב.
  6. ערבבו את שוקולד הצ'יפס לקערה.
  7. בעזרת כפית, צרו כדורים שטוחים והניחו על גבי נייר האפייה.שימרו על מרווחים של כ - 2 ס"מ בין עוגיה לעוגיה.
  8. אפו בתנור למשך 20 דקות או עד אשר העוגיה מקבלת צבע זהוב.
  9. קררו את העוגיות לגמרי לפני מילוי שכבת אמצע הסנדביץ'.
  10. לאחר קירור העוגיות, מירחו כפית מילוי על גבי הצד השטוח של העוגיה והצמידו אליה צד שטוח של עוגיה נוספת.
  11. ניתן לשמור את העוגיות בכלי אטום עד כשבוע או בהקפאה עד חודש.

 

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il