|
עוגיות סנדוויץ' שוקולד צ'יפס ללא גלוטן
מאת: שפית עינת מזור, קטגוריה: עוגיות ללא גלוטן
פורסם בתאריך: 14.09.12
מתכון ל-10 עוגיות סנדוויץ' שוקולד צ'יפס ללא גלוטן, באדיבות עינת מזור, שפית בעלת סטודיו לקולינריה ללא אלרגיות.
מרכיבים עיקריים: קמח אורז, קמח טפיוקה, קוקוס, עמילן תירס, חמאה, ביצים, תמצית וניל, מרגרינה.
משך ההכנה: 30 דקות
מספר מנות: 10 עוגיות סנדוויץ'
מצרכים להכנת המתכון
½ כוס קמח אורז לבן ½ כוס קמח טפיוקה ½ כוס עמילן תירס 2 כפות קוקוס טחון 1 כפית קסנטאן גאם ¼ כפית מלח ½ כוס סוכר חום בהיר 100 גרם חמאה רכה (לא מלוחה) או מרגרינה בטעם חמאה 1 ביצה גדולה 1 כפית תמצית וניל ½ כוס שוקולד צ'יפס ללא גלוטן ½ כוס ריבת פירות, ממרח חלבה או ממרח שוקולד, למילוי
אופן הכנת המתכון
- חממו תנור ל-175 מעלות צלזיוס.
- הניחו נייר אפייה על גבי תבנית אפייה.
- בקערה גדולה ערבבו את הקמחים, קוקוס, קסנטאן גאם, מלח.
- בקערה שנייה ערבבו את החמאה והסוכר יחדיו ולאחר העירבוב הוסיפו ביצה ותמצית וניל.
- הוסיפו לקערת הקמחים את התערובת הנוזלית וערבבו היטב.
- ערבבו את שוקולד הצ'יפס לקערה.
- בעזרת כפית, צרו כדורים שטוחים והניחו על גבי נייר האפייה.שימרו על מרווחים של כ - 2 ס"מ בין עוגיה לעוגיה.
- אפו בתנור למשך 20 דקות או עד אשר העוגיה מקבלת צבע זהוב.
- קררו את העוגיות לגמרי לפני מילוי שכבת אמצע הסנדביץ'.
- לאחר קירור העוגיות, מירחו כפית מילוי על גבי הצד השטוח של העוגיה והצמידו אליה צד שטוח של עוגיה נוספת.
- ניתן לשמור את העוגיות בכלי אטום עד כשבוע או בהקפאה עד חודש.
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|