מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

נקטרינות צלויות בתבלינים עם גבינת המאיריצילום: יעקב הררי

נקטרינות צלויות בתבלינים עם גבינת המאירי

מאת: מסעדת Bariba, קטגוריה: מתכונים לשבועות
פורסם בתאריך: 17.05.10

מתכון נקטרינות צלויות בתבלינים עם גבינת המאירי, באדיבות אורן לוקסנבורג שף מסעדת BARIBA.

מרכיבים עיקריים: נקטרינות, קינמון.

משך ההכנה: 35 דקות
מספר מנות: תבנית פאי פיירקס בגודל 26

מצרכים להכנת המתכון

6 נקטרינות מוצקות חצויות ומגולענות
50 גרם גבינת המאירי
 

לסירופ:
2.5 כוסות מים
2 כוסות סוכר
2 מקלות וניל
3 מקלות קינמון
3 ענפי טימין
1 פלפל חריף מיובש

אופן הכנת המתכון

  • בסיר עמוק מרתיחים את כל הרכיבים להכנת הסירופ, מנמיכים את האש, מוסיפים את הנקטרינות ומבשלים כחמש עשרה דקות על אש נמוכה.
  • מחממים את התנור ל-220 מעלות, מסננים ומעבירים את הנקטרינות והתבלינים לתבנית הפיירקס.
  • יוצקים כשש כפות מהסירופ על הנקטרינות, אופים בתנור במשך כעשר דקות.
  • מפוררים את הגבינה ומפזרים מעל הנקטרינות. 

טיפ: את שארית הסירופ כדאי לשמור לקינוחים אחרים. ניתן לשמור את הסירופ במקרר כחודש.

 

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il