|
צילום: ריצ קצפת
פרפה אגוזי לוז
מאת: ריצ קצפת, קטגוריה: פרפה
פורסם בתאריך: 09.10.12
מתכון קל וטעים להכנת קינוח פרפה אגוזי לוז עם ניחוח וניל.
מרכיבים עיקריים: ביצים, תמצית וניל, חמאה, אגוזי לוז.
משך ההכנה: 30 דקות
מספר מנות: 12 מנות
מצרכים להכנת המתכון
2 מיכלים (424 מ"ל) קצפת ריצ' 50 גרם חמאה מלוחה 3 ביצים מופרדות 1/2 כוס (125 גרם) סוכר חום 1/2 כוס (125 מ"ל) מים 1 כוס (150 גרם) אגוזי לוז קלויים קצוצים 1 כפית תמצית וניל
אופן הכנת המתכון
- בסיר קטן ממיסים את רוב הסוכר עם החמאה והמים על אש בינונית, תוך ערבוב. מבשלים מבלי לערבב עד שמתקבל סירופ.
- מקציפים היטב את החלמונים עם הסוכר הנותר ומזלפים מעל, תוך הקצפה, את הסירופ החם, עד שהתערובת צוננת ויציבה. סבלנות.
- מקציפים את החלבונים לקצף יציב אך לא יבש ומוסיפים בעדינות לתערובת החלמונים.
- מקציפים בנפרד קצפת ריצ' ומקפלים עם תערובת הביצים. מקפלים פנימה את האגוזים ותמצית הווניל. מחלקים לגביעים או לטבעות מתכת ושומרים במקפיא עד ההגשה.
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|