מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

פרפה אגוזי לוזצילום: ריצ קצפת

פרפה אגוזי לוז

מאת: ריצ קצפת, קטגוריה: פרפה
פורסם בתאריך: 09.10.12

מתכון קל וטעים להכנת קינוח פרפה אגוזי לוז עם ניחוח וניל.

מרכיבים עיקריים: ביצים, תמצית וניל, חמאה, אגוזי לוז.

משך ההכנה: 30 דקות
מספר מנות: 12 מנות

מצרכים להכנת המתכון

2 מיכלים (424 מ"ל) קצפת ריצ'
50 גרם חמאה מלוחה
3 ביצים מופרדות
1/2 כוס (125 גרם) סוכר חום
1/2 כוס (125 מ"ל) מים
1 כוס (150 גרם) אגוזי לוז קלויים קצוצים
1 כפית תמצית וניל

אופן הכנת המתכון


  1. בסיר קטן ממיסים את רוב הסוכר עם החמאה והמים על אש בינונית, תוך ערבוב. מבשלים מבלי לערבב עד שמתקבל סירופ.

  2. מקציפים היטב את החלמונים עם הסוכר הנותר ומזלפים מעל, תוך הקצפה, את הסירופ החם, עד שהתערובת צוננת ויציבה. סבלנות.

  3. מקציפים את החלבונים לקצף יציב אך לא יבש ומוסיפים בעדינות לתערובת החלמונים.

  4. מקציפים בנפרד קצפת ריצ' ומקפלים עם תערובת הביצים. מקפלים פנימה את האגוזים ותמצית הווניל. מחלקים לגביעים או לטבעות מתכת ושומרים במקפיא עד ההגשה.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il