|
צילום: ריצ קצפת
מלבי מוקצף
מאת: ריצ קצפת, קטגוריה: מתוקים וקינוחים
פורסם בתאריך: 09.10.12
חושבים להכין מלבי ביתי? אין בעיה! הנה מתכון למלבי מוקצף, עם מעט מי ורדים מלמעלה. טעים בטירוף!
מרכיבים עיקריים: קורנפלור, לימון, רימונים, פיסטוקים, מי ורדים.
משך ההכנה: 30 דקות
מספר מנות: 6-8 מנות
מצרכים להכנת המתכון
החומרים ל-8-6 מנות:
1/2 מיכל (210 מ"ל) ריצ'קפה 2 מיכלים (424 מ"ל) קצפת ריצ' 1/3 כוס (50 גרם) קורנפלור 1 כף סוכר
לסירופ: 1/2 כוס (125 גרם) סוכר 1/4 כוס (60 מ"ל) מים מעט מי ורדים 1 כף מיץ לימון 1 כף סירופ גרנדין (רימונים)
לקישוט: פיסטוק קלוי קצוץ גס
אופן הכנת המתכון
- בסיר בעל תחתית עבה מערבבים יחד ריצ'קפה, קצפת, קורנפלור וסוכר, לתערובת חלקה.
- מבשלים על אש נמוכה תוך בחישה, עד שהתערובת הסמיכה. מסירים מהאש ומעבירים לקערה, מכסים ביריעת ניילון נצמד ומצננים היטב במקרר.
- להכנת הסירופ, בסיר קטן וכבד מביאים לרתיחה את הסוכר עם המים. מנמיכים מעט את האש ומבשלים מספר דקות, עד שמתקבל סירופ. מסירים מהאש ומוסיפים את מי הוורדים, מיץ הלימון והגרנדין.
- להגשה, מעבירים את תערובת המלבי לקערת המיקסר ומקציפים היטב, מחלקים ל-8 גביעים או כוסיות, מזלפים מעל סירופ ומקשטים בפיסטוק. מאחר מהמלבי מוקצף הסירופ שוקע למטה ונוצרת שכבה ורודה בתחתית.
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|