מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

קינוח ערמוניםצילום: ריצ קצפת

קינוח ערמונים

מאת: ריצ קצפת, קטגוריה: מתוקים וקינוחים
פורסם בתאריך: 09.10.12

מתכון לקינוח ערמונים מתוק וטעים, עם אגוזים, קצפת מתוקה ורום בקרדי.

מרכיבים עיקריים: חמאה, רום, וניל, ערמונים, אגוזי פקאן, אגוזי לוז.

משך ההכנה: 30 דקות
מספר מנות: 10-12 מנות

מצרכים להכנת המתכון

1 חבילה (500 גרם) ערמונים קלופים בוואקום
1 מיכל (420 מ"ל) ריצ'קפה
1 מקל וניל חצוי לאורכו
50 גרם חמאה
1/4 כוס (60 גרם) סוכר
1/4 כוס (60 מ"ל) רום בקרדי

להגשה:
1 מיכל (212 מ"ל) קצפת ריצ'
50 גרם אגוזי פקאן סיניים קצוצים גס או ברס (אגוזי לוז מצופים בקרמל)

אופן הכנת המתכון


  1. בסיר מכוסה מבשלים את הערמונים עם ריצ'קפה ומקל וניל, כרבע שעה על אש בינונית-נמוכה, עד שהערמונים רכים והריצ'קפה נספג בהם. מעבירים למעבד מזון ומרסקים למחית חלקה עם החמאה, הסוכר והרום. מצננים במקרר.

  2. מעבירים את התערובת לשקית זילוף עם צנתר בצורת כוכב ומזלפים לגביע, על צלחת או בתוך כוסית. ואפשר גם, טוחנים את התערובת ישירות במכונת בשר על צלחת הגשה גדולה, מבלי לגעת בידיים כדי לא לפגוע בצורה.

  3. מקציפים קצפת ריצ' ועורמים במרכז הערמונים, או מעבירים לשקית זילוף ומזלפים על הערמונים. מפזרים מעל אגוזים מסוכרים.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il