מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

עוגת פרג ואגסים בציפוי קצפתצילום: ריצ קצפת

עוגת פרג ואגסים בציפוי קצפת

מאת: ריצ קצפת, קטגוריה: עוגות ועוגיות
פורסם בתאריך: 09.10.12

מתכון מקורי, חגיגי וייחודי להכנת עוגת פרג ואגסים בציפוי קצפת עסיסית.

מרכיבים עיקריים: אגסים, אגוזי לוז, ביצים, קורנפלור, פרג, תמצית וניל, אינסטנט פודינג וניל.

משך ההכנה: כשעה
מספר מנות: 6-8 מנות

מצרכים להכנת המתכון

לבסיס:
150 גרם עוגיות אוריאו
1/2 כוס (75 גרם) אגוזי לוז קלויים גרוסים גס

לשכבת האגסים:
1 קופסת שימורים של חצאי אגסים מסוננים היטב

לקרם וניל:
1/2 מיכל (210 מ"ל) ריצ'קפה
2 כפות סוכר
2 כפות קורנפלור
2 חלמונים
1 כפית תמצית וניל

לשכבת הפרג:
1/2 3 כוסות (300 גרם) פרג טחון טרי
1 מיכל (420 מ"ל) ריצ'קפה
4 כפות דבש
1 כף קליפת לימון מגוררת

לציפוי:
1 מיכל (212 מ"ל) קצפת ריצ'
1 כף גדושה אינסטנט פודינג וניל 

אופן הכנת המתכון


  1. להכנת הבסיס, מרסקים את העוגיות עם האגוזים במעבד מזון. שוטחים ומהדקים את התערובת בתבנית קפיצית בקוטר 26 ס"מ. שומרים במקרר.

  2. לשכבת האגסים, מסננים הטב וחותכים את האגסים לשמיניות, שוטחים על הבסיס.

  3. להכנת הקרם, בסיר קטן מחממים 3/4 מכמות הריצ'קפה עם הסוכר, מבלי להגיע לרתיחה.

  4. בקערית קטנה ממיסים את הקורנפלור בריצ'קפה שנותר. מוסיפים מעט מהנוזל החם, מערבבים ומחזירים לסיר. מבשלים על אש נמוכה תוך בחישה, עד שהקרם מתחיל להסמיך. מסירים מהאש ומוסיפים את החלמונים והווניל ומערבבים היטב.

  5. להכנת שכבת הפרג, מחממים בסיר את הפרג, ריצ'קפה והדבש, מבשלים תוך בחישה, עד שהנוזלים נספגים לגמרי בפרג. מסירים מהאש ומצננים לחום החדר. מוסיפים קליפת לימון ומערבבים עם קרם הווניל. שוטחים על האגסים ומצננים במקרר.

  6. להכנת הציפוי, מקציפים קצפת ריצ' עם הפודינג ומורחים על העוגה. שומרים במקרר.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il