מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

בורבושלה (שבקייה של אשכנזים)

מאת: שף מירי גרינברג, קטגוריה: סופגניות
פורסם בתאריך: 09.10.12

מתכון להכנת בורבושלה: רצועות בצק מטוגנות וממתוקות באבקת סוכר (שבקייה של אשכנזים).

מרכיבים עיקריים: ביצים, קמח, אבקת אפייה, ברנדי.

משך ההכנה: כשעה
מספר מנות: 10-15 מנות

מצרכים להכנת המתכון

4 ביצים
4 כפות שמן
4 כפות מים
חצי ק"ג קמח
2 כפות ברנדי או ערק
1 חב' אבקת אפיה
חצי ליטר שמן לטיגון

לקישוט: אבקת סוכר

אופן הכנת המתכון


  1. מעבדים קמח, ביצים ושמן במשך דקה במיקסר עם וו לישה. מוסיפים מים בהדרגה, ולשים לבצק אחיד ולא דביק. נותנים לו לנוח 20 דקות בטמפ החדר. 

  2. מרדדים את הבצק (הכי נוח על נייר אפייה מקומח קלות) לעלה בעובי 1/2 ס"מ. חותכים לרצועות ברוחב 7-5 ס"מ ובאורך 30 ס"מ. 

  3. מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר רחב, ומטגנים אחד אחד באופן הבא: משחילים את קצה רצועת הבצק בין 2 שיניים של מזלג. מטביעים את קצה הבצק עם המזלג בשמן, עד שהוא מתנפח ומקבל "שלפוחיות" (מחזיקים את יתרת הבצק מתוח באוויר מעל הסיר). מכניסים את הבצק עוד קצת לתוך השמן, ובעזרת המזלג מעגלים את החלק שכבר טוגן, ממשיכים כך עד לקבלת גליל.

  4. מוציאים לנייר סופג, וחוזרים על הפעולה עם יתר רצועות הבצק. 

  5. מקשטים באבקת סוכר לפני ההגשה.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il