מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

ניוקי אספרגוס וערמונים צרובים בחמאת מרווהצילום: בועז לביא

ניוקי אספרגוס וערמונים צרובים בחמאת מרווה

מאת: שף אורי זיסו, קטגוריה: ניוקי
פורסם בתאריך: 19.10.12

מתכון להכנת ניוקי אספרגוס וערמונים, צרובים בחמאת מרווה. באדיבות השף אורי זיסו, השף הראשי של זאפה אירועים.

מרכיבים עיקריים: ערמונים, אספרגוס, חמאה, מרווה, פטריות פורטובלו, קמח, תפוחי אדמה.

משך ההכנה: כשעה
מספר מנות: 4-6 מנות

מצרכים להכנת המתכון

1 ק"ג תפוא דג׳זירה (עדיף קצת ישן. אחרי בישול וניקוי ישאר כ-750-800 גרם)
קמח מנופה 250 גרם
גבינת פרמז'ן איכותית 150 גרם ו-50 גרם לסגירת המנה
1 ביצה
חבילת אספרגוס
חבילת ערמונים (מקולפים ומבושלים)
6-8 יחידות פטריות פורטבלו, גדולות ויפות
חבילה גדולה של חמאה 
צרור 1 של מרווה
מלח/ פלפל לבן טחון דק  

אופן הכנת המתכון

  1. מבשלים את התפו״א עם הקליפה בסיר עם מים כשהם מוכנים מוצאים אותם ומניחים להם להתקרר ולהתיבש על מסננת ומשאירים אותה ללילה במקרר. 
  2. למחרת מקלפים אותם ומועכים אותם (במולי) או שמגרדים בפומפייה על החורים הקטנים.
  3. מערבבים את המחית עם קמח ביצה פרמזן מלח ופלפל לבן ויוצרים בצק, (אני ממליץ לעבד את המסה ידנית) אם הבצק רך מידי ולא ניתן לעיצוב ניתן להוסיף בעדינות מעט קמח תוך כדי עירבוב.
  4. יוצרים מהבצק נקניקים ארוכים בעובי של כשני סנטימטרים, חותכים כל נקניק בסכין חדה לפרוסות באורך של 1.5-2.
  5. מרתיחים מים עם כף מלח בסיר רחב, מחליקים את הניקי לתוך המים ממתינים עד שהם צפים ומוציאים אותם למי קרח להפסקת הבישול, לאחר שהתקררו מעבירים לגלי אחר עם מעט חמאה מומסת או שמן כדי שלא יידבקו זה לזה.
  6. חותכים את האספרגוס הפירטיות והרענונים לפרוסות.
  7. מחממים מחבת טפלון ומוסיפים בנדיבות קובית חמאה יפה ועלים טריים של מרווה מטגנים אותם מעט ואז מוסיפים את הניוקי וגם אותם מטגנים  ומשחימים מעט, מוסיפים את האספרגוס הערמונים והפיטריות וממשיכים לטגן על אש גבוה תוך כדי הקפצה (לא עם כף כדי לא למעוך את הניוקי) ממליחים ומפלפלים לאחר מעבירים לקערה, מפזרים מעל פרמזן מגורר או עלים דקים שמכינים עם קולפן ומגישים.

בתיאבון...

 

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il