מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

קובית כבד אווז על קרפאצו אננס ברולהצילום: בועז לביא

קובית כבד אווז על קרפאצו אננס ברולה

מאת: שף אורי זיסו, קטגוריה: כבד
פורסם בתאריך: 19.10.12

מתכון לכבד אווז צלוי, המוגש על קרפצו אננס ברולה ורוטב נענע מתקתק. באדיבות השף אורי זיסו, השף הראשי של זאפה אירועים.

מרכיבים עיקריים: כוסברה, חמאה, לברולה, עגבניות שרי, נענע, ערמונים, אננס, כבד אווז.

משך ההכנה: 35 דקות
מספר מנות: 4 מנות

מצרכים להכנת המתכון


200 גרם כבד אווז טרי ומפוטם
1 יחידה של אננס בשל
8 יחידות ערמונים מבושלים וקלופים
1/2 כוס מים
1/4 כוס סוכר
עלים מצרור נענע שטופים
סוכר לברולה
10 יחידות עגבניות שרי תמר קטנות
זרעי כוסברה
150 גרם סוכר
חמאה

אופן הכנת המתכון

  1. מניחים בסיר את העגבניות זרעי כוסברה והסוכר על אש קטנה ומכינים מין ריבת עגבניות שרי.
  2. מכינים סירופ סוכר של סוכר ומים מצמצמים קצת למרקם יותר סמיך מכבים את האש ומוסיפים את עלי הנענע עד שהעלים מקבלים צבע ירקרק יפה וזוהר בשלב הזה מסננים וסוחטים ומצננים כך שנקבל סירופ סוכר ירקרק עדין.
  3. מנקים את האננס וחוגים לפרוסות דקות ומניחים על צלחת הגשה מפזרים מעט סוכר מעל ושורפים עם ברנר או למי שאין ברנר אפשר בגריל עליון בתבנית אפיה כמובן בחום גבוה עד להשחמה.
  4. חותכים את הכבד למדליונים של 50 גרם לערך, מתבלים במלח ופלפל  מטגנים אותם על מחבת טפלון פסים עד להשחמה (חשוב לא לטגן יתר על המידה) צריך לצאת במידת עשיה מידיום ויש כאלה שאוהבים פחות.
  5. מקפיצים פרוסות של ערמונים במעט חמאה עם מלח ופלפל.
  6. מניחים שתי פרוסות ערמונים על הקרפאצ'יו ועליו חתיכת כבד ומעל עגבנית שרי מפזרים בתחתית הצלחת מין הסירופ ומגישים.

בתיאבון...

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il