מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

מתכון צוואר טלה ממולא אורזצילום: בועז לביא

מתכון צוואר טלה ממולא אורז

מאת: מסעדת סהרה, קטגוריה: בשר ממולא
פורסם בתאריך: 17.05.10

מתכון להכנת צוואר טלה ממולא אורז, מהמטבח הערבי האותנטי, באדיבות מסעדת סהרה.

מרכיבים עיקריים: צוואר טלה, אורז.

משך ההכנה: שעתיים
מספר מנות: 4 סועדים

מצרכים להכנת המתכון

2 קילו צוואר טלה
3 כוסות אורז לא מבושל
1/4 קילו בשר כבש טחון
20 גרם צנוברים מטוגנים
כפית מלח
כפית פלפל
כפית אגוז מוסקט
כפית תבלין קינמון

אופן הכנת המתכון

אופן הכנת המילוי לצוואר טלה:

מבשלים את האורז חצי בישול. מטגנים את הצנוברים במחבת ומוסיפים לאורז יחד עם המלח, פלפל, אגוז מוסקט, והקינמון. את הכבש הטחון מטגנים במחבת 3 דקות (לא טיגון מלא) ומערבבים יחד עם תערובת האורז.

אופן הכנת צוואר טלה:

חוצים את הצוואר באמצע ולתוכו מכניסים את מילוי האורז שהכנו. עוטפים את הצוואר בנייר כסף סגור הרמטית ומכניסים לתנור כשעה ב-240 מעלות, אחרי שעה מנמיכים את האש ל-50 מעלות לכשעתיים.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il