מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

לחוח (פיתה תימנית מחוררת)

מאת: שף מירי גרינברג, קטגוריה: אוכל תימני
פורסם בתאריך: 16.11.12

מתכון מסורתי להכנת לחוח תימני אורגינל: מאפה מסורתי של פיתה תימנית מחוררת.

מרכיבים עיקריים: קמח, שמרים.

משך ההכנה: כשעה וחצי
מספר מנות: 5-15 מנות

מצרכים להכנת המתכון

1/2 קילו קמח 
1 כף מלאה שימרית 
1 כף מלאה סוכר 
1 כפית מלח מחוקה 
קורט מלח
מים פושרים לפי הצורך
כף שמן (לשימון המחבת)

אופן הכנת המתכון


  • מערבבים את השמרית, הסוכר, המלח וכוס מים פושרים ומתסיסים חצי שעה. 

  • בקערה בוחשים את הקמח עם תערובת השמרים ומוסיפים מים פושרים עד שמתקבל מרקם של בצק דליל כמו טחינה, משאירים לנוח כחצי שעה עד שהבלילה תופחת. 

  • משמנים ומחממים מחבת טפלון על להבה גדולה ויוצקים מהבלילה למחבת כמות של 3/4 מצקת, משטחים וממתינים עד שנוצרות בועות על כל פני הבצק, מסירים מהאש והופכים את המחבת על השיש,לא מחזירים לאש לפני שמצננים את המחבת במי ברז קרים וחוזר חלילה. 

  • מגישים עם חילבה ירוקה, עגבניה מרוסקת, מרק מהביל וסחוג או עם ממרחים מתוקים כמו דבש, שוקולד, ריבה.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il