מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

מופלטה מרוקאית

מאת: שף מירי גרינברג, קטגוריה: אוכל מרוקאי
פורסם בתאריך: 16.11.12

מתכון מסורתי להכנת מופלטה מרוקאית, במיוחד לערב חגיגות המימונה שלאחר חג הפסח. טעים לא רק למרוקאים...

מרכיבים עיקריים: שמרים, קמח.

משך ההכנה: כשעה וחצי
מספר מנות: כ-20 מנות

מצרכים להכנת המתכון

1 ק"ג קמח
3 כוסות מים
כף וחצי מלח
25 גרם שמרים טרים

אופן הכנת המתכון

  • מערבבים את כל החומרים יחד ויוצרים בצק רך מאוד. מהבצק יוצרים עיגולים בעזרת ידיים משומנות בשמן. מניחים את העיגולים על השיש, כ- 3/4 שעה.
  • לאחר מכן, משמנים את מקום העבודה ו"פותחים"את הבצק בעזרת שמן לעיגול גדול ודק.
  • מחממים מחבת או מולטי שף, לחום בינוני גבוה ומניחים את המופלטה הראשונה.
  • הופכים אותה ומניחים עליה את המופלטה הבאה, שוב הופכים אותה על פניה ומוסיפים אחת נוספת - יש ליצור כ-15 מופלטות ואז ניתן להוציא את כולן ולהתחיל שוב לערום מופלטות זו על זו.
  • את המופלטות המוכנות יש לכסות במפית, שלא תתיבשנה.
  • על המופלטה מורחים, בדרך כלל, חמאה ודבש, אך ניתן למרוח כל מה שטעים.

 

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il