|
מופלטה מרוקאית
מאת: שף מירי גרינברג, קטגוריה: אוכל מרוקאי
פורסם בתאריך: 16.11.12
מתכון מסורתי להכנת מופלטה מרוקאית, במיוחד לערב חגיגות המימונה שלאחר חג הפסח. טעים לא רק למרוקאים...
מרכיבים עיקריים: שמרים, קמח.
משך ההכנה: כשעה וחצי
מספר מנות: כ-20 מנות
מצרכים להכנת המתכון
1 ק"ג קמח 3 כוסות מים כף וחצי מלח 25 גרם שמרים טרים
אופן הכנת המתכון
- מערבבים את כל החומרים יחד ויוצרים בצק רך מאוד. מהבצק יוצרים עיגולים בעזרת ידיים משומנות בשמן. מניחים את העיגולים על השיש, כ- 3/4 שעה.
- לאחר מכן, משמנים את מקום העבודה ו"פותחים"את הבצק בעזרת שמן לעיגול גדול ודק.
- מחממים מחבת או מולטי שף, לחום בינוני גבוה ומניחים את המופלטה הראשונה.
- הופכים אותה ומניחים עליה את המופלטה הבאה, שוב הופכים אותה על פניה ומוסיפים אחת נוספת - יש ליצור כ-15 מופלטות ואז ניתן להוציא את כולן ולהתחיל שוב לערום מופלטות זו על זו.
- את המופלטות המוכנות יש לכסות במפית, שלא תתיבשנה.
- על המופלטה מורחים, בדרך כלל, חמאה ודבש, אך ניתן למרוח כל מה שטעים.
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|