מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

ריבת קליפות פומלה

מאת: שף מירי גרינברג, קטגוריה: ריבות
פורסם בתאריך: 16.11.12

מתכון מרוקאי להכנת ריבת קליפות פומלה: ריבה טעימה ומתקתקה בטעם טוב!

מרכיבים עיקריים: פומלה.

משך ההכנה: כשעתיים וחצי
מספר מנות: 5-15 מנות

מצרכים להכנת המתכון

2 פומלות שטופות
1 ק"ג סוכר 1 כוס מים 

אופן הכנת המתכון

  • קלופים בזהירות עם קולפן ירקות רק את הציפה הדקה של הפרי. קולפים את הפומלות ומסירים חלק קטן מן הציפה הפנימית. חותכים את הקליפות (הקלופות משתי צידיהן) לקוביות  של כשתי ס"מ. משרים את הקליפות בכלי עם מים למשך יום ומחליפים את המים במים נקיים כל שעתיים בערך. למחרת מסננים ושוטפים.
  • שמים את הסוכר והמים בסיר. מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהסוכר נמס לגמרי.
  • מכניסים פנימה את הקליפות, מערבבים ומביאים שוב לרתיחה.
  • מבשלים על להבה גבוה למדי כחצי שעה. בודקים: מרימים מהסירופ עם מזלג קר. עם הסירופ נעשה חוטי כשמרימים את המזלג- כבו את האש.
  • מקררים מעט, מעבירים לצנצנת ושומרים.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il