מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

קציצות ברוטב עגבניותצילום: theswedish / sxc.hu

קציצות ברוטב עגבניות

מאת: שף מירי גרינברג, קטגוריה: קציצות בשר
פורסם בתאריך: 25.12.12

מתכון מקורי, טעים ופשוט להכנת קציצות ברוטב עגבניות (קופטיקאס דה קרנה קון דומט).

מרכיבים עיקריים: כמון, פטרוזיליה, בצל, רסק עגבניות, עגבניות מרוסקות, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה.

משך ההכנה: 30 דקות
מספר מנות: 5-7 מנות

מצרכים להכנת המתכון

½ קילו בשר בקר טחון
½ קילו בשר (חזה) עוף או הודו טחון
2 פרוסות לחם מושרה במים וסחוט
1 בצל בינוני קצוץ ומטוגן מעט
פטרוזיליה קצוצה
מלח, פלפל שחור לפי הטעם
½ כפית פפריקה מתוקה
מעט כמון

חומרים לרוטב:
1 קופסת רסק עגבניות או עגבניות מרוסקות
1 עגבניה מרוסקת
מלח, פלפל שחור לפי הטעם
מעט כמון
1 כפית סוכר
1 כפית פפריקה
אפשר להוסיף שום כתוש
מים לפי הצורך

אופן הכנת המתכון

  • מערבבים בקערה בשר, לחם, בצל, תבלינים ופטרוזיליה.
  • מחממים שמן במחבת גדולה. יוצרים מהתערובת קציצות בקוטר 5 ס"מ ומטגנים משני הצדדים עד קבלת גוון חום-זהבהב.
  • מוצאים ומניחים על נייר סופג.

להכנת הרוטב:

  • מחממים שמן בסיר ומטגנים בצל ושום 2-1 דקות, עד שקיפות. מוסיפים עגבנייה, רסק עגבניות ותבלינים ומערבבים.
  • מוסיפים מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הקציצות, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 20-15 דקות.

 

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il