|
צילום: theswedish / sxc.hu
קציצות ברוטב עגבניות
מאת: שף מירי גרינברג, קטגוריה: קציצות בשר
פורסם בתאריך: 25.12.12
מתכון מקורי, טעים ופשוט להכנת קציצות ברוטב עגבניות (קופטיקאס דה קרנה קון דומט).
מרכיבים עיקריים: כמון, פטרוזיליה, בצל, רסק עגבניות, עגבניות מרוסקות, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה.
משך ההכנה: 30 דקות
מספר מנות: 5-7 מנות
מצרכים להכנת המתכון
½ קילו בשר בקר טחון ½ קילו בשר (חזה) עוף או הודו טחון 2 פרוסות לחם מושרה במים וסחוט 1 בצל בינוני קצוץ ומטוגן מעט פטרוזיליה קצוצה מלח, פלפל שחור לפי הטעם ½ כפית פפריקה מתוקה מעט כמון
חומרים לרוטב: 1 קופסת רסק עגבניות או עגבניות מרוסקות 1 עגבניה מרוסקת מלח, פלפל שחור לפי הטעם מעט כמון 1 כפית סוכר 1 כפית פפריקה אפשר להוסיף שום כתוש מים לפי הצורך
אופן הכנת המתכון
- מערבבים בקערה בשר, לחם, בצל, תבלינים ופטרוזיליה.
- מחממים שמן במחבת גדולה. יוצרים מהתערובת קציצות בקוטר 5 ס"מ ומטגנים משני הצדדים עד קבלת גוון חום-זהבהב.
- מוצאים ומניחים על נייר סופג.
להכנת הרוטב:
- מחממים שמן בסיר ומטגנים בצל ושום 2-1 דקות, עד שקיפות. מוסיפים עגבנייה, רסק עגבניות ותבלינים ומערבבים.
- מוסיפים מים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הקציצות, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 20-15 דקות.
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|