מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

קרם בוואריה

מאת: שף מירי גרינברג, קטגוריה: בוואריה
פורסם בתאריך: 26.12.12

המתכון של השף מירי גרינברג להכנת קרם בוואריה קלאסי, טעים ונימוח בפה.

מרכיבים עיקריים: ביסקוויטים, שמנת מתוקה, חלב, ביצים.

משך ההכנה: כשעה
מספר מנות: 5-7 מנות

מצרכים להכנת המתכון

4 חלמונים
3/4 כוס סוכר
2 כוסות חלב
14 גרם ג'לטין
1 חבילת סוכר וניל
1/2 ליטר שמנת מתוקה
1 חבילת ביסקוויטים / בישקוטים לריפוד התבנית

אופן הכנת המתכון

  1. שמים בסיר את החלב עם סוכר וניל ומביאים לרתיחה ומכבים את האש.
  2. טורפים בקערה את החלמונים עם הסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. 
  3. מוסיפים לקערת החלמונים, תוך טריפה, כמה כפות חלב חם, כדי שהתערובת תתחמם מעט ואז יוצקים אותה לסיר החלב. 
  4. מבשלים את התערובת כולה על אש בינונית, תוך טריפה מתמדת עד שהקרם מסמיך מעט מכבים את האש.
  5. ממיסים את הג'לטין בחצי כוס מים. מוסיפים לג'לטין המומס כמה כפות בלילת חלב חמה ומערבבים.
  6. מוסיפים את הג'לטין הפושר, תוך טריפה מתמדת, לסיר עם בלילת החלב והחלמונים מניחים לה להתקרר בצד.
  7. מקציפים את השמנת לקצפת חצי יציבה ומקפלים אותה לתוך בלילת החלמונים. בתחתית תבנית מלבנית מסדרים שכבת בישקוטים / ביסקוויטים שטבלנו במעט חלב ועליה יוצקים את תערובת החלב-חלמונים-קצפת. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך כ-יממה או לפחות לשעות אחדות.
  8. מחלקים את הקרם למנות אישיות, בוזקים אגוזי מלך, יוצקים סירופ שוקולד ומגישים.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il