|
קרם בוואריה
מאת: שף מירי גרינברג, קטגוריה: בוואריה
פורסם בתאריך: 26.12.12
המתכון של השף מירי גרינברג להכנת קרם בוואריה קלאסי, טעים ונימוח בפה.
מרכיבים עיקריים: ביסקוויטים, שמנת מתוקה, חלב, ביצים.
משך ההכנה: כשעה
מספר מנות: 5-7 מנות
מצרכים להכנת המתכון
4 חלמונים 3/4 כוס סוכר 2 כוסות חלב 14 גרם ג'לטין 1 חבילת סוכר וניל 1/2 ליטר שמנת מתוקה 1 חבילת ביסקוויטים / בישקוטים לריפוד התבנית
אופן הכנת המתכון
- שמים בסיר את החלב עם סוכר וניל ומביאים לרתיחה ומכבים את האש.
- טורפים בקערה את החלמונים עם הסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
- מוסיפים לקערת החלמונים, תוך טריפה, כמה כפות חלב חם, כדי שהתערובת תתחמם מעט ואז יוצקים אותה לסיר החלב.
- מבשלים את התערובת כולה על אש בינונית, תוך טריפה מתמדת עד שהקרם מסמיך מעט מכבים את האש.
- ממיסים את הג'לטין בחצי כוס מים. מוסיפים לג'לטין המומס כמה כפות בלילת חלב חמה ומערבבים.
- מוסיפים את הג'לטין הפושר, תוך טריפה מתמדת, לסיר עם בלילת החלב והחלמונים מניחים לה להתקרר בצד.
- מקציפים את השמנת לקצפת חצי יציבה ומקפלים אותה לתוך בלילת החלמונים. בתחתית תבנית מלבנית מסדרים שכבת בישקוטים / ביסקוויטים שטבלנו במעט חלב ועליה יוצקים את תערובת החלב-חלמונים-קצפת. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך כ-יממה או לפחות לשעות אחדות.
- מחלקים את הקרם למנות אישיות, בוזקים אגוזי מלך, יוצקים סירופ שוקולד ומגישים.
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|