|
צילום: מתוקה רומסרוויס
מתכון חגיגי לט"ו בשבט: טארט אגסים בשמפניה
מאת: קונדיטורית מתוקה, קטגוריה: מתכונים לטו בשבט
פורסם בתאריך: 11.01.13
לכבוד טו בשבט, חולקת עמנו מירי ארזי - שף ובעלים של רשת הקונדיטוריות מתוקה מתכון לטארט אגסים בשמפניה, עשיר בקרם שקדים חמאתי.
מרכיבים עיקריים: שקדים, חמאה, ביצים, יין לבן, קמח.
משך ההכנה: כשעה
מספר מנות: 3-6 מנות
מצרכים להכנת המתכון
חומרים לבצק (תבנית טארט בקוטר 26 ס"מ): 100 גרם חמאה קרה 25 גרם אבקת סוכר 230 גרם קמח לבן
לאגסים: 6 אגסים בינוניים 75 גרם סוכר 1/2 בקבוק יין מרסלה
חומרים לקרם: 320 גרם חמאה 500 גרם אבקת שקדים 540 גרם סוכר 5 ביצים
לקישוט: חופן פרוסות שקדים מולבנים 1 כף ריבת משמש/שזיף
אופן הכנת המתכון
- בקערת מיקסר עם וו לישה או מג'ימיקס, מניחים חמאה וסוכר ומעבדים עד לקבלת משחה.
- מוסיפים קמח ולשים עד לחיבור כל המרכיבים. יש להקפיד לא לעבד יותר מדי ולהשאיר את הבצק מעט פירורי.
- יוצרים כדור ועוטפים בניילון נצמד. משהים לילה במקרר.
- מוצאים את הבצק מהמקרר, מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעובי של 0.8 מ"מ. מחוררים בעזרת מזלג.
- מעבירים למקפיא למשך לילה.
- להכנת הקרם: במיקסר עם וו גיטרה, מעבדים חמאה וסוכר. מוסיפים ביצים וממשיכים להקציף. לבסוף, מוסיפים את השקדים.
- מוציאים מהמקפיא את תבנית הטארט עם הבצק וממלאים מהקרם עד לחצי מגובה הבצק.
- מסדרים את חצאי האגסים כשחלקם מונחים בתוך הקרם.
- מסדרים סביב דופן הבצק חופן פרוסות שקדים.
- מחממים תנור ל- 170 מעלות ואופים כ- 30 דקות, עד שהקרם מתנפח והבצק השחים קלות.
- מומלץ להבריש את האגסים לקבלת מראה מבריק כשהטארט יוצא מהתנור. מגישים חמים.
טיפ: את הבצק הפריך ניתן להכין מספר ימים לפני ואת ההרכבה והאפייה ביום ההגשה.
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|