מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

מתכון חגיגי לטצילום: מתוקה רומסרוויס

מתכון חגיגי לט"ו בשבט: טארט אגסים בשמפניה‎

מאת: קונדיטורית מתוקה, קטגוריה: מתכונים לטו בשבט
פורסם בתאריך: 11.01.13

לכבוד טו בשבט, חולקת עמנו מירי ארזי - שף ובעלים של רשת הקונדיטוריות מתוקה מתכון לטארט אגסים בשמפניה, עשיר בקרם שקדים חמאתי.

מרכיבים עיקריים: שקדים, חמאה, ביצים, יין לבן, קמח.

משך ההכנה: כשעה
מספר מנות: 3-6 מנות

מצרכים להכנת המתכון

חומרים לבצק (תבנית טארט בקוטר 26 ס"מ):
100 גרם חמאה קרה
25 גרם אבקת סוכר
230 גרם קמח לבן

לאגסים:
6 אגסים בינוניים
75 גרם סוכר
1/2 בקבוק יין מרסלה

חומרים לקרם:
320 גרם חמאה
500 גרם אבקת שקדים
540 גרם סוכר
5 ביצים

לקישוט:
חופן פרוסות שקדים מולבנים
1 כף ריבת משמש/שזיף

אופן הכנת המתכון

 

 

  1. בקערת מיקסר עם וו לישה או מג'ימיקס, מניחים חמאה וסוכר ומעבדים עד לקבלת משחה.
  2. מוסיפים קמח ולשים עד לחיבור כל המרכיבים. יש להקפיד לא לעבד יותר מדי ולהשאיר את הבצק מעט פירורי.
  3. יוצרים כדור ועוטפים בניילון נצמד. משהים לילה במקרר.
  4. מוצאים את הבצק מהמקרר, מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעובי של 0.8 מ"מ. מחוררים בעזרת מזלג.
  5. מעבירים למקפיא למשך לילה.
  6. להכנת הקרם: במיקסר עם וו גיטרה, מעבדים חמאה וסוכר. מוסיפים ביצים וממשיכים להקציף. לבסוף, מוסיפים את השקדים.
  7. מוציאים מהמקפיא את תבנית הטארט עם הבצק וממלאים מהקרם עד לחצי מגובה הבצק.
  8. מסדרים את חצאי האגסים כשחלקם מונחים בתוך הקרם.
  9. מסדרים סביב דופן הבצק חופן פרוסות שקדים.
  10. מחממים תנור ל- 170 מעלות ואופים כ- 30 דקות, עד שהקרם מתנפח והבצק השחים קלות. 
  11. מומלץ להבריש את האגסים לקבלת מראה מבריק כשהטארט יוצא מהתנור. מגישים חמים.

טיפ: את הבצק הפריך ניתן להכין מספר ימים לפני ואת ההרכבה והאפייה ביום ההגשה. 

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il