מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

סלט פסטה עם עגבניות מיובשות, צנוברים וגבינה בולגרית

מאת: הזן, קטגוריה: סלט פסטה
פורסם בתאריך: 14.01.13

הפעם סלט פסטה קר. סלט זה קל להכנה וחודר עמוק עם טעמים שקשה לא לאהוב. השילוב בין הטעמים מושלם והשילוב של המרקמים לא מפסיק להפתיע. אני מודע למספר רב של וריאציות לסלט זה אך בכולם חובה לאפשר לטעמים להתמזג במנוחה של מספר שעות.

מרכיבים עיקריים: פסטה, עגבניות מיובשות, צנוברים, גבינה בולגרית, גבינת פטה.

משך ההכנה: 115 דקות
מספר מנות: 8-12 מנות

מצרכים להכנת המתכון

כ-500 גרם פסטה לבחירתכם. אני אוהב בפנה או פוזילי
צנצנת עגבניות מיובשות בשמן
200 גרם גבינת פטה או בולגרית
150 גרם צנוברים
זיתים שחורים - אני מעדיף חריפים

אופן הכנת המתכון

  1. מבשלים את הפסטה בסיר מים רותחים עם מלח.  אל דנטה זו מילה שחובה להזכיר במיוחד לאור העובדה שהפסטה תמשיך להתבשל גם לאחר שנוציא אותה מהמים ולא נקרר אותה.
  2. כשהפסטה חמה מטפטפים שמן מהעגבניות המיובשות על הפסטה. החום עוזר לשמן לחדור לפסטה. אני אוהב לזרוק את הפסטה באוויר קצת בשלב הזה.
  3. לאחר מספר דקות מוסיפים את העגבניות המיובשות בחיתוך שמתאים לצורת הפסטה. אני אוהב לחתוך רצועות דקות וארוכות או לגזור ידנית את העגבניות.
  4. את הצנוברים קולים על מחבט בהשגחה. טעמתי את הסלט הנ"ל בעבר עם צנוברים קלויים בתוספת דבש אשר מוסיפים בסוף הקלייה.
  5. מוסיפים את הצנוברים והגבינה לסלט. גם כאן ניתן למזג את הגבינה בצורות שונות כגון - פרוסות דקות מקלות או סתם לפורר קצת ידנית.

תנו לסלט לנוח ובתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il