מרכיבים עיקריים: חלב, שמנת, קורנפלור.
כבכל שנה בחורף אני עושה דרכי ליפו, אני אוהב את המראה של יפו תחת מעטה של עננים כבדים אני מתחיל את יומי עם בורקס טוב ממשיך למלא את בטני באחת מהמסעדות הרומניות או בולגריות המצויות בעיר אך את הקינוח אני שומר למלאבי צאלון כפי שקראתי לו בילדותי, המעדן הטורכי הנפלא אותו אפשר למצוא בדוכן הצמוד לבית החולים צאלון. את המנה מדהימה החלטנו להוסיף לתפריט הקינוחים שלנו בקייטרינג:
אופן ההכנה:
בסיר מביאים לרתיחה את החלב השמנת הסוכר ומי הורדים, מנמיכים את הלהבות ומוסיפים את הקורנפלור המדולל במים קרים תוך טריפה עד להסמכת הנוזל.ממתינים מספר דקות תןך טריפה מתמדת יוצקים לכלי הגשה, מכסים בניילון ניצמד את פני המלאבי ומכניסים למקרר.
להכנת הרוטב: מכניסים את כל המוצרים לכלי עמוק וטוחנים בבלנדר יד, טועמים ומשלימים טעם או מים בהתאם לחמיצות הפירות או סמיכותם.על הרוטב להיות דליל מעט.יוצקים על כלי ההגשה מקשטים בקוקוס ומעט פיסטוק גרוס.
הערה: לאלו הרגישים ללקטוז יש אפשרות להחליף את החלב, בקרם קוקוס ואת השמנת במים.