מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

מתכון לפוקצ'הצילום: מנהל האתר

מתכון לפוקצ'ה

מאת: מנהל האתר, קטגוריה: פוקצ'ה
פורסם בתאריך: 26.01.13

מתכון לפוקצ'ה איטלקית ביתית, טעימה במיוחד ועם ניחוח כפרי רענן. אפשר לשדרג את הפוקצ'ה עם זיתים, אורגנו טרי, או כל תוספת שמתחשקת לכם.

מרכיבים עיקריים: קמח, שמרים, שמן זית.

משך ההכנה: כשעה
מספר מנות: 3-5 מנות

מצרכים להכנת המתכון

1 ק"ג קמח
1 שמרית
1/3 כוס שמן זית
2 כוסות מים פושרים
2 כפות סוכר
כף מלח

אופן הכנת המתכון


  1. יש לערבב את כל הרכיבים ולהוסיף את המים בהדרגתיות (ייתכן ויש צורך במעט יותר מ-2 כוסות מים). ללוש את העיסה במשך מספר דקות, עד שאחידה.

  2. להניח את הבצק בצד, לתפיחה של כחצי שעה.

  3. ללוש את הבצק עם מעט קמח ולחתוך למספר כדורים (לפי הגודל הרצוי).

  4. למתוח כל כדור בצק עם הידיים ולרדד מעט, אך בצורה גסה.

  5. ליצור מספר שקעים באמצעות האצבעות, ליצירת בצק עם גומות.

  6. לשפוך בנדיבות שמן זית על הבצק והגומות.

  7. להכניס לתנור שחומם מראש לחום בינוני של כ-180 מעלות, למשך כחצי שעה.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il