|
צילום: מנהל האתר
מתכון לפוקצ'ה
מאת: מנהל האתר, קטגוריה: פוקצ'ה
פורסם בתאריך: 26.01.13
מתכון לפוקצ'ה איטלקית ביתית, טעימה במיוחד ועם ניחוח כפרי רענן. אפשר לשדרג את הפוקצ'ה עם זיתים, אורגנו טרי, או כל תוספת שמתחשקת לכם.
מרכיבים עיקריים: קמח, שמרים, שמן זית.
משך ההכנה: כשעה
מספר מנות: 3-5 מנות
מצרכים להכנת המתכון
1 ק"ג קמח 1 שמרית 1/3 כוס שמן זית 2 כוסות מים פושרים 2 כפות סוכר כף מלח
אופן הכנת המתכון
- יש לערבב את כל הרכיבים ולהוסיף את המים בהדרגתיות (ייתכן ויש צורך במעט יותר מ-2 כוסות מים). ללוש את העיסה במשך מספר דקות, עד שאחידה.
- להניח את הבצק בצד, לתפיחה של כחצי שעה.
- ללוש את הבצק עם מעט קמח ולחתוך למספר כדורים (לפי הגודל הרצוי).
- למתוח כל כדור בצק עם הידיים ולרדד מעט, אך בצורה גסה.
- ליצור מספר שקעים באמצעות האצבעות, ליצירת בצק עם גומות.
- לשפוך בנדיבות שמן זית על הבצק והגומות.
- להכניס לתנור שחומם מראש לחום בינוני של כ-180 מעלות, למשך כחצי שעה.
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|