מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

ברבוניה בבצק בלילת בירהצילום: מנהל האתר

ברבוניה בבצק בלילת בירה

מאת: מנהל האתר, קטגוריה: ברבוניה
פורסם בתאריך: 26.01.13

מתכון להכנת נתחי דג ברבוניה בבצק בלילת בירה: בלילה אנגלית טיפוסית, המתאימה גם כציפוי לדגי ים אחרים.

מרכיבים עיקריים: קמח, טימין, בירה, ביצים.

משך ההכנה: 30 דקות
מספר מנות: 5-7 מנות

מצרכים להכנת המתכון

500 גרם פילה ברבוניה נקיים מעצמות
1 ליטר שמן קנולה לטיגון
לבלילת הבירה: 250 גרם קמח 1 כף סוכר 1/2 כפית מלח 2 ביצים 300 ליטר בירה בהירה מעט עלי טימין (קורנית)

אופן הכנת המתכון

 

  1. לערבב בקערה גדולה את כל החומרים היבשים של הבלילה, להוסיף את הביצים והבירה. לערבב עד לקבלת תערובת הומוגנית, לכסות ולהניח במקרר למשך כשעה וחצי.
  2. להרתיח שמן בסיר עמוק, לטבול כל דג בבלילה - לתת לו לטפטף מעט (כדי לא לטגן אותו עם גושים מהבלילה) ולהכניס לשמן העמוק למשך כ-5 עד 10 דקות.
טיפ: לא לבשל יותר מידי דגים ביחד, כדי לא להוריד את חום השמן. בנוסף, אפשר לשים חתיכה של קליפת לימון בשמן הטיגון, כדי לספוג חלק מהריחות. מומלץ להגיש בליווי מטבל יוגורט רענן, עם שום ועשבי תיבול.

 

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il