|
צילום: יח"צ
טארט פירות עונתי
מאת: שמו הקונדיטוריה, קטגוריה: טארט
פורסם בתאריך: 18.05.10
מתכון להכנת טארט פירות עונתי פריך ואנין טעמים, באדיבות מיקי שמו, מבעלי קונדיטוריית "שמו הקונדיטוריה".
מרכיבים עיקריים: שמנת מתוקה, שקדים.
משך ההכנה:
מספר מנות: תבנית פאי 24 ס
מצרכים להכנת המתכון
חומרים לבצק: ¼ כוס סוכר, 100 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות, 1 ביצה, ½ 1 כוס קמח, ½ כפית אבקת אפייה.
חומרים לקרם וניל: 1 מיכל שמנת מתוקה, 1 סוכר וניל (שקית של 10 גר'), 3 כפות סוכר.
חומרים לקרם שקדים: 150 גר' שקדים טחונים, 150 גר' סוכר, 150 גר' חמאה, 2 ביצה, 1 כף קורנפלור, 1 כפית רום לבן או תמצית וניל.
חומרים לזיגוג: 1 שקית ג'לי בזק נטרלי, ½ 2 כוסות מים.
אופן הכנת המתכון
הכנת הבצק:
- מערבבים את החמאה והסוכר במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
- מוסיפים ביצה ומעט מהקמח ומערבבים 10 שניות במהירות בינונית.
- מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה במהירות איטית/בינונית עד קבלת בצק אחיד.
- מכניסים למקרר בניילון נצמד לשעה.
- מרדדים את הבצק על משטח מקומח בעובי 1/2 ס"מ, מכניסים ומרדדים בתבנית הפאי, מסירים את הבצק העודף ומכניסים למקרר לשעה.
הכנת קרם שקדים
- מקציפים שקדים עם סוכר וחמאה במיקסר עם וו גיטרה כ-10 דקות עד קבלת תערובת תפוחה ואוורירית.
- מוסיפים ביצים ואת שאר החומרים עד קבלת קרם אחיד, במהירות איטית.
- מוסיפים רום ומערבבים כדקה.
- יוצקים את הקרם על תבנית הפאי עם הבצק הפריך.
- מקררים כחצי שעה במקרר.
- אופים ב- 170C כ-20 דקות עד להזהבה ומקררים.
הכנת קרם הוניל המוקצף
- מקציפים את הקצפת עד קבלת מרקם רך ויציב.
- ממלאים מעל הבצק הפריך והקרם שקדים האפויים
יצירת הקישוטים על הטארט
- מעטרים בפירות טריים ועונתיים, דוגמת תות שדה,קיווי, פירות יער, אגסים, אננס וכדומה.
- חותכים את הפירות לנתחים גדולים ויפים ומסדרים על הקצפת בצורות גיאומטריות לפי הטעם.
הכנת הזיגוג החם (הסוד של הטארט)
- מחממים זיגוג נפאז' עם 4 כפות מים בסיר קטן תוך כדי בחישה, עד לקבלת תערובת נוזלית וחלקה.
- מברישים את הפירות בעדינות עם הזיגוג.
את טארט הפירות העונתי ניתן לשמור במקרר עד 3 ימים.
בתיאבון!
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|