מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

טארט פירות עונתיצילום: יח"צ

טארט פירות עונתי

מאת: שמו הקונדיטוריה, קטגוריה: טארט
פורסם בתאריך: 18.05.10

מתכון להכנת טארט פירות עונתי פריך ואנין טעמים, באדיבות מיקי שמו, מבעלי קונדיטוריית "שמו הקונדיטוריה".

מרכיבים עיקריים: שמנת מתוקה, שקדים.

משך ההכנה:
מספר מנות: תבנית פאי 24 ס

מצרכים להכנת המתכון

חומרים לבצק: ¼ כוס סוכר, 100 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות, 1 ביצה, ½ 1 כוס קמח, ½ כפית אבקת אפייה.

חומרים לקרם וניל: 1 מיכל שמנת מתוקה, 1 סוכר וניל (שקית של 10 גר'), 3 כפות סוכר.

חומרים לקרם שקדים: 150 גר' שקדים טחונים, 150 גר' סוכר, 150 גר' חמאה, 2 ביצה, 1 כף קורנפלור, 1 כפית רום לבן או תמצית וניל.

חומרים לזיגוג: 1 שקית ג'לי בזק נטרלי, ½ 2 כוסות מים.

אופן הכנת המתכון

הכנת הבצק:

  • מערבבים את החמאה והסוכר במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
  • מוסיפים ביצה ומעט מהקמח ומערבבים 10 שניות במהירות בינונית.
  • מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה במהירות איטית/בינונית עד קבלת בצק אחיד.
  • מכניסים למקרר בניילון נצמד לשעה.
  • מרדדים את הבצק על משטח מקומח בעובי 1/2 ס"מ, מכניסים ומרדדים בתבנית הפאי, מסירים את הבצק העודף ומכניסים למקרר לשעה.

הכנת קרם שקדים

  • מקציפים שקדים עם סוכר וחמאה במיקסר עם וו גיטרה כ-10 דקות עד קבלת תערובת תפוחה ואוורירית.
  • מוסיפים ביצים ואת שאר החומרים עד קבלת קרם אחיד, במהירות איטית.
  • מוסיפים רום ומערבבים כדקה.
  • יוצקים את הקרם על תבנית הפאי עם הבצק הפריך.
  • מקררים כחצי שעה במקרר.
  • אופים ב- 170C כ-20 דקות עד להזהבה ומקררים.

הכנת קרם הוניל המוקצף

  • מקציפים את הקצפת עד קבלת מרקם רך ויציב.
  • ממלאים מעל הבצק הפריך והקרם שקדים האפויים 

יצירת הקישוטים על הטארט

  • מעטרים בפירות טריים ועונתיים, דוגמת תות שדה,קיווי, פירות יער, אגסים, אננס וכדומה.
  • חותכים את הפירות לנתחים גדולים ויפים ומסדרים על הקצפת בצורות גיאומטריות לפי הטעם.

הכנת הזיגוג החם (הסוד של הטארט)

  • מחממים זיגוג נפאז' עם 4 כפות מים בסיר קטן תוך כדי בחישה, עד לקבלת תערובת נוזלית וחלקה.
  • מברישים את הפירות בעדינות עם הזיגוג.

את טארט הפירות העונתי ניתן לשמור במקרר עד 3 ימים.

בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il