מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

נתח סינטה בתנורצילום: סתיו

נתח סינטה בתנור

מאת: סתיו, קטגוריה: רוסטביף
פורסם בתאריך: 26.01.13

מתכון להכנת נתח סינטה בתנור, טעים ומהיר להכנה - המתכון לוקח בדיוק חמש דקות להכנה!

מרכיבים עיקריים: רוזמרין, שום, תפוחי אדמה, גזר, שמן זית, סינטה.

משך ההכנה: כשעה
מספר מנות: 4-6 מנות

מצרכים להכנת המתכון

1 ק"ג נתח של סינטה טרייה
שמן זית
מלח ים ופלפל גרוס
תפוחי אדמה קטנים
בצלצלי שאלוט
3 גזרים
1 ראש שום
חופן עלי רוזמרין

אופן הכנת המתכון

  1. מוציאים את נתח הסינטה מהמקרר, כחצי שעה לפני ההכנה, כדי שיגיע לטמפרטורת החדר. בינתיים, מחממים תנור ל-250 מעלות (חשוב להכניס את הבשר רק כשהתנור חם).
  2. מושכים את הנתח בשמן זית, מלח ים ופלפל גרוס מכל הצדדים שלו. 
  3. לוקחים תפוחי אדמה קטנים, בצלצלי שאלוט, גזרים לא מקולפים חתוכים לשלוש באלכסון, וראש שום מפורק לשיניים אבל לא מקולף, מניחים בקערה ומערבבים עם שמן זית, פלפל שחור גרוס, מלח ים אטלנטי ועלי רוזמרין. 
  4. מניחים את הסינטה במרכז תבנית (לא זכוכית) עמוקה, מניחים מעליו רוזמרין ומפזרים מסביב את הירקות.
  5. מכניסים לתנור בחום של 250 מעלות למשך 10 דק כדי שהבשר ישחים.
  6. מורידים את החום בתנור ל-180 מעלות למשך 30 דק לנתח של קילו (50 דק לנתח של 2 קילו).
  7. מוציאים רק את הבשר מהתנור ועוטפים בנייר כסף ל-20 דק (לתת לנוזלים להיספג).
  8. אחרי 20 דק מוציאים את הירקות מהתנור, מניחים את הבשר על קרש חיתוך ופורסים דק, ואוכלים בהנאה.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il