מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

אורז אדום

מאת: שף מירי גרינברג, קטגוריה: אוכל עירקי
פורסם בתאריך: 09.03.13

מתכון להכנת תבשיל אורז אדום, מאכל עיראקי מסורתי, שמתאים כליווי לכל מנה: בשרית, חלבית או מנת דגים.

מרכיבים עיקריים: רסק עגבניות, אורז, אבקת מרק עוף, בצל, פפריקה מתוקה.

משך ההכנה: 25 דקות
מספר מנות: 4-6 מנות

מצרכים להכנת המתכון

1 בצל בינוני
1 קופסת רסק עגבניות קטנה
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית מרק עוף
מעט מלח ופלפל שחור
1 ½ כוסות  אורז (מומלץ אורז הודי בסמטי) 
3 כוסות מים רותחים

אופן הכנת המתכון


  • מטגנים את הבצל עד שהוא שקוף. מוסיפים את רסק העגבניות, הפפריקה, מרק העוף והמלח. 

  • שוטפים במסננת את האורז ומוסיפים לסיר. מטגנים כ 5 דקות.

  • מרתיחים בקומקום 3 כוסות מים ושופכים לסיר. מערבבים ומכסים את הסיר. לאחר 5 דקות מערבבים, וכך מדי כמה דקות. 

  • כשכמעט ולא נשארו מים בסיר מורידים מהאש, מניחים מטלית על הסיר הפתוח, מכסים וממתינים 15 דקות.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il