|
אורז אדום
מאת: שף מירי גרינברג, קטגוריה: אוכל עירקי
פורסם בתאריך: 09.03.13
מתכון להכנת תבשיל אורז אדום, מאכל עיראקי מסורתי, שמתאים כליווי לכל מנה: בשרית, חלבית או מנת דגים.
מרכיבים עיקריים: רסק עגבניות, אורז, אבקת מרק עוף, בצל, פפריקה מתוקה.
משך ההכנה: 25 דקות
מספר מנות: 4-6 מנות
מצרכים להכנת המתכון
1 בצל בינוני 1 קופסת רסק עגבניות קטנה 1 כפית פפריקה מתוקה 1 כפית מרק עוף מעט מלח ופלפל שחור 1 ½ כוסות אורז (מומלץ אורז הודי בסמטי) 3 כוסות מים רותחים
אופן הכנת המתכון
- מטגנים את הבצל עד שהוא שקוף. מוסיפים את רסק העגבניות, הפפריקה, מרק העוף והמלח.
- שוטפים במסננת את האורז ומוסיפים לסיר. מטגנים כ 5 דקות.
- מרתיחים בקומקום 3 כוסות מים ושופכים לסיר. מערבבים ומכסים את הסיר. לאחר 5 דקות מערבבים, וכך מדי כמה דקות.
- כשכמעט ולא נשארו מים בסיר מורידים מהאש, מניחים מטלית על הסיר הפתוח, מכסים וממתינים 15 דקות.
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|