מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

אפיו - תבשיל סלרי וגזר חמוץ מתוק

מאת: שף מירי גרינברג, קטגוריה: אוכל תורכי
פורסם בתאריך: 09.03.13

מתכון להכנת תבשיל אַפּיוּ: תבשיל טורקי מסורתי לגזר חמוץ מתוק עם סלרי.

מרכיבים עיקריים: לימון, שמן זית, סלרי, גזר, ארטישוק.

משך ההכנה: כשעה
מספר מנות: 4-6 מנות

מצרכים להכנת המתכון

1 ראש סלרי בינוני
2-3 גזרים
מים לפי הצורך
מלח, פלפל לפי הטעם
חצי לימון סחוט
1 כף סוכר
1כף שמן זית
אפשר והוסיף 5-6 תחתיות ארטישוק טרי או קפוא חתוך לרצועות

אופן הכנת המתכון

  • מנקים ושוטפים היטב את ראש הסלרי כולל גבעולים ועלים. חותכים את ראש הסלרי לחצאי עיגולים ואת הגבעולים לחתיכות של 3 ס"מ בערך ומניחים בקערה בצד.
  • קולפים שוטפים וחותכים את הגזרים לעיגולים ומוסיפים לסלרי החתוך.
  • שמים בסיר את השמן מחממים מעט ומוסיפים את הסלרי והגזר לטיגון קל.
  • מוסיפים מים לכיסוי הירקות ואת שאר החומרים מביאים לרתיחה מכסים במכסה ומנמיכים את האש.
  • מבשלים עד שהירקות רכים. אם יש יותר מידי נוזלים, יש לבשל עוד קצת עם מכסה פתוח. 
  • מקררים מעבירים לכלי איחסון ושמים במקרר.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il