מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

תבשיל ארמיקו: רצועות גמבה ואורז ממולאים

מאת: שף מירי גרינברג, קטגוריה: אוכל תורכי
פורסם בתאריך: 09.03.13

מתכון להכנת ארמיקו מסורתי: תבשיל תורכי מסורתי מרצועות גמבה ואורז ממולאים זריזים.

מרכיבים עיקריים: לימון, שמן זית, שיר, פטרוזיליה, נענע, רסק עגבניות, עגבניות, גמבה, בצל.

משך ההכנה: 45 דקות
מספר מנות: 4-6 מנות

מצרכים להכנת המתכון

2-3 פלפלים אדומים או גמבה חתוכים לרצועות
1 עגבניה מרוסקת
1 בצל בינוני קצוץ
1 כף רסק עגבניות
½ כוס אורז שטוף
¼ חבילה שמיר קצוץ
¼ חבילה פטרוזיליה קצוצה
¼ חבילה נענע קצוצה
1 כף סוכר
½ לימון סחוט
מלח, פלפל שחור לפי הטעם
2 כפות שמן זית
½ כוס מים בערך

אופן הכנת המתכון

  1. שמים בסיר את השמן ומטגנים את הבצל לצבע זהוב.מוסיפים את רצועות הפלפלים או הגמבה ומטגנים כשתי דקות. 
  2. מוסיפים את העגבניה המרוסקת, רסק עגבניות, שמיר, פטרוזיליה, נענע, מים והתבלינים. מביאים לרתיחה ומוסיפים את האורז השטוף.
  3. מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה עם מכסה.
  4. אם חסר נוזלים מוסיפים מים.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il