|
תבשיל ארמיקו: רצועות גמבה ואורז ממולאים
מאת: שף מירי גרינברג, קטגוריה: אוכל תורכי
פורסם בתאריך: 09.03.13
מתכון להכנת ארמיקו מסורתי: תבשיל תורכי מסורתי מרצועות גמבה ואורז ממולאים זריזים.
מרכיבים עיקריים: לימון, שמן זית, שיר, פטרוזיליה, נענע, רסק עגבניות, עגבניות, גמבה, בצל.
משך ההכנה: 45 דקות
מספר מנות: 4-6 מנות
מצרכים להכנת המתכון
2-3 פלפלים אדומים או גמבה חתוכים לרצועות 1 עגבניה מרוסקת 1 בצל בינוני קצוץ 1 כף רסק עגבניות ½ כוס אורז שטוף ¼ חבילה שמיר קצוץ ¼ חבילה פטרוזיליה קצוצה ¼ חבילה נענע קצוצה 1 כף סוכר ½ לימון סחוט מלח, פלפל שחור לפי הטעם 2 כפות שמן זית ½ כוס מים בערך
אופן הכנת המתכון
- שמים בסיר את השמן ומטגנים את הבצל לצבע זהוב.מוסיפים את רצועות הפלפלים או הגמבה ומטגנים כשתי דקות.
- מוסיפים את העגבניה המרוסקת, רסק עגבניות, שמיר, פטרוזיליה, נענע, מים והתבלינים. מביאים לרתיחה ומוסיפים את האורז השטוף.
- מנמיכים את האש ומבשלים כחצי שעה עם מכסה.
- אם חסר נוזלים מוסיפים מים.
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|