צילום: שף מירי גרינברג
מאפה בויוס: בורקס טורקי
מאת: שף מירי גרינברג, קטגוריה: אוכל תורכי
פורסם בתאריך: 09.03.13
מתכון מסורתי למאפה בויוס: בורקס טורקי במילוי גבינות, תפוחי אדמה, חציל או תרד.
מרכיבים עיקריים: ביצים, קמח, תפוחי אדמה, חציל, גבינה צהובה, תרד, טחינה, חומץ, גבינת אורדה, גבינה בולגרית.
משך ההכנה: 45 דקות
מספר מנות: 5-7 מנות
מצרכים להכנת המתכון
1 ק"ג קמח
1 כפית מלח
1כפית סוכר
2.5-3 כוסות מים/סודה (כמה שתופס)
2 כפיות חומץ
3 כפות טחינה גולמית
חומרים למילוי גבינה:
250 גרם גבינת אורדה
150 גרם גבינה בולגרית
1 תפוח אדמה בינוני מבושל
50 גרם גבינה צהובה מגורדת
½ ביצה טרופה
חומרים למילוי תרד:
½ קילו תרד
150 גרם גבינה מלוחה
½ ביצה טרופה
חומרים למילוי חציל:
1 חציל בינוני קלוי
150 גרם גבינה בולגרית
½ ביצה טרופה
חומרים למילוי תפוח אדמה:
2 תפוחי אדמה בינונים מבושלים
מלח, פלפל לפי הטעם
½ ביצה טרופה
אופן הכנת המתכון
- ללוש את כל החומרים יחדיו לבצק אחיד. צריך ללוש היטב במשך כ-10 דקות.
- לחלק את הבצק לכדורים ולהניח בתבנית עם שמן עד לכיסוי כל הכדורים.
- להניח בצד למנוחה של כמה שעות.
- לשים מעט שמן על השיש ולפתוח כל כדור של בצק לעל דק כמעט שקוף. לשים מילוי לסגור ולגלגל לצורת שבלול.
- לסדר בתבנית משומנת למרוח בביצה לפזר סומסום או גבינה צהובה מגורדת.
- לאפות בתנור בחום של 180 מעלות במשך 30 דקות עד לצבע חום בהיר.
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il