מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

מאפה בויוס: בורקס טורקיצילום: שף מירי גרינברג

מאפה בויוס: בורקס טורקי

מאת: שף מירי גרינברג, קטגוריה: אוכל תורכי
פורסם בתאריך: 09.03.13

מתכון מסורתי למאפה בויוס: בורקס טורקי במילוי גבינות, תפוחי אדמה, חציל או תרד.

מרכיבים עיקריים: ביצים, קמח, תפוחי אדמה, חציל, גבינה צהובה, תרד, טחינה, חומץ, גבינת אורדה, גבינה בולגרית.

משך ההכנה: 45 דקות
מספר מנות: 5-7 מנות

מצרכים להכנת המתכון

1 ק"ג קמח
1 כפית מלח
1כפית סוכר
2.5-3 כוסות מים/סודה (כמה שתופס)
2 כפיות חומץ
3 כפות טחינה גולמית

חומרים למילוי גבינה: 
250 גרם גבינת אורדה
150 גרם גבינה בולגרית
1 תפוח אדמה בינוני מבושל
50 גרם גבינה צהובה מגורדת
½ ביצה טרופה

חומרים למילוי תרד: 
½ קילו תרד
150 גרם גבינה מלוחה
½ ביצה טרופה

חומרים למילוי חציל:
1 חציל בינוני קלוי
150 גרם גבינה בולגרית
½ ביצה טרופה

חומרים למילוי תפוח אדמה:
2 תפוחי אדמה בינונים מבושלים
מלח, פלפל לפי הטעם
½ ביצה טרופה

אופן הכנת המתכון

  1. ללוש את כל החומרים יחדיו לבצק אחיד. צריך ללוש היטב במשך כ-10 דקות.
  2. לחלק את הבצק לכדורים ולהניח בתבנית עם שמן עד לכיסוי כל הכדורים.
  3. להניח בצד למנוחה של כמה שעות.
  4. לשים מעט שמן על השיש ולפתוח כל כדור של בצק לעל דק כמעט שקוף. לשים מילוי לסגור ולגלגל לצורת שבלול. 
  5. לסדר בתבנית משומנת למרוח בביצה לפזר סומסום או גבינה צהובה מגורדת.
  6. לאפות בתנור בחום של 180 מעלות במשך 30 דקות עד לצבע חום בהיר.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il