|
צילום: תומר בורמד
עוגת גזר עם טחינה ופירות יבשים
מאת: אחוה, קטגוריה: מתכונים לטו בשבט
פורסם בתאריך: 18.03.13
לכבוד טו בשבט מגישה חברת אחוה מתכון לעוגת גזר עם טחינה ופירות יבשים. ייעוץ מקצועי: שף קונדיטור, ירון אלבלק.
מרכיבים עיקריים: סילאן, חלבה, קינמון, ליקר אמרטו, ציפורן, טחינה, ביצים, גזר, קמח, סודה לשתיה.
משך ההכנה: כשעה וחצי
מספר מנות: 5-8 מנות
מצרכים להכנת המתכון
2 וחצי כוסות קמח אסם תופח (או שתי כוסות קמח רגיל ושקיק אבקת אפיה) חצי כפית סודה לשתיה 4 ביצים קטנות 3/4 כוס שמן קנולה (150 גרם) 1/2 כוס טחינה גולמית אחוה (100 גרם) 2 כוסות גזר מגורד דק בפומפיה 2 ורבע כוסות סוכר לבן (450 גרם) 1 וחצי כוסות של פירות יבשים (אפשר לגוון עם תאנים, משמשים חתוכים, אגוזי מלך, פיסטוק קלוי, דובדבנים מיובשים מושרים לילה בליקר או ברנדי וכו') 2 כפות ליקר אמרטו 1/2 כפית קינמון קורט ציפורן (כשמינית כפית) קורט מלח
לציפוי העוגה: שבבי חלבה מסולסלת ופיסטוק קלוי סילאן
אופן הכנת המתכון
- לחמם תנור במצב טורבו ל-170 מעלות.
- מקציפים היטב לתערובת תפוחה ובהירה את הביצים והסוכר, לאחר 5 דקות לערך להוסיף לאט תוך כדי ערבול את השמן, הליקר, את הגזר המגורד ולבסוף את הטחינה למספר ערבולים בלבד.
- בקערה נפרדת לערבב את כל החומרים היבשים: קמח מנופה, סודה לשתיה, קינמון, מלח, ציפורן- להוסיף לתערובת הביצים המוקצפות ולערבב באיטיות ורק עד קבלת מסה אחידה (זהירות לא לערבב יותר מידי, אחרת תצא עוגה מאוד דחוסה).
- להוסיף כוס וחצי פירות יבשים ולקפל לתערובת בעזרת מרית.
- לצקת לתבנית קוגלהוף משומנת או ל2 תבניות איגליש קייק גדולות ולאפות במשך כ- 50-55 דקות, עד שמכניסים קיסם לעומק העוגה והוא יוצא עם פירורים לחים.
- להוציא מהתנור לצנן היטב ולזרות מעל חלבה מסולסלת ופיסטוקים קלויים.
- לפרוס ולזלף מעל מעט סילאן.
בתיאבון!
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|