מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

מתכון: מעורב ירושלמי של השף מירי גרינברג

מאת: שף מירי גרינברג, קטגוריה: בשר
פורסם בתאריך: 18.03.13

מתכון להכנת מעורב ירושלמי קלאסי, באדיבות השף מירי גרינברג.

מרכיבים עיקריים: כבד עוף, טחול, לבבות עוף, בצל, כמון.

משך ההכנה: 45 דקות
מספר מנות: 4-7 מנות

מצרכים להכנת המתכון

250 גרם כבד עוף
250 גרם טחול עוף
250 גרם לבבות עוף מחולקות לשניים
500 גרם שוארמה נקבה חתוכה לרצועות נקיה מגידים
3 בצלים יבשים גדולים חתוכים לרצועות
¼ כוס שמן לטיגון
 1-2 כפית תבלין גריל עוף
 1 כפית כמון
½ כפית פלפל שחור
½  כפית מלח

אופן הכנת המתכון

  1. לערבב את כל התבלינים יחדיו להוסיף לכל הבשרים מעט מהתבלון ולהניח בצד למשך ½ שעה.
  2. מחממים במחבת שמן ומטגנים את הבצל לצבע זהוב.
  3. מתחילים להוסיף את הבשרים לפי הסדר הבא שוארמה, לבבות, טחול וכבדים (בין הבשרים שמוסיפים לטגן כל סוג כמה דקות ואז להוסיף את סוג השני).
  4. טועמים את הבשר במידה וחסר תבלון מוסיפים לפי הטעם.
  5. אפשר להוסיף ירקות כגון פטריות, רצועות פלפלים.

 

 

 

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il