|
חציל בלאדי שרוף באש עם טחינה, פטרוזיליה ושמן זית
מאת: foodeng1977, קטגוריה: ירקות
פורסם בתאריך: 28.03.13
מתכון להכנת חציל בלאדי פתוח ל-2 שרוף באש עם טחינה, פטרוזיליה ושמן זית.
מרכיבים עיקריים: חצילים, שמן זית, טחינה, לימון, שום, פטרוזיליה.
משך ההכנה: 20 דקות
מספר מנות: 4 מנות
מצרכים להכנת המתכון
לשלב 1: 3 חצילים בינוניים (רצוי מזן בלאדי) 1/4 כוס שמן זית
שלב 2: לטחינה - 3/4 כוס טחינה גולמית איכותית 1/2 כוס מיץ לימון 2 שיני שום קצוצות 1/2 פלפל ירוק חריף, נקי מגרעינים וקצוץ 2 שיני שום קצוצות 3 כפות פטרוזיליה קצוצה דק 1 כוס מים קרים כקרח
אופן הכנת המתכון
- שורפים את החצילים על אש גלויה או על גריל פחמים או גז . מורידים מהאש ומניחים בצד בתוך מסננת לקירור. לאחר שהחצילים קרים דיים, קולפים אותם. בשום אופן לא שוטפים אותם במים כדי לא לאבד את הטעם המעושן.
- מערבבים את כל מרכיבי הטחינה בעזרת מטרפה עד קבלת מרקם חלק. טועמים ומתקנים תיבול.
- מוסיפים את החצילים החמים לקערה עם הטחינה. מערבבים בעזרת מזלג ערבוב קצר.
- מזלפים שמן זית בנדיבות ומגישים.
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|