מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

חציל בלאדי שרוף באש עם טחינה, פטרוזיליה ושמן זית

מאת: foodeng1977, קטגוריה: ירקות
פורסם בתאריך: 28.03.13

מתכון להכנת חציל בלאדי פתוח ל-2 שרוף באש עם טחינה, פטרוזיליה ושמן זית.

מרכיבים עיקריים: חצילים, שמן זית, טחינה, לימון, שום, פטרוזיליה.

משך ההכנה: 20 דקות
מספר מנות: 4 מנות

מצרכים להכנת המתכון

לשלב 1:
3 חצילים בינוניים (רצוי מזן בלאדי)
1/4 כוס שמן זית

שלב 2: לטחינה  - 
3/4 כוס טחינה גולמית איכותית
1/2 כוס מיץ לימון
2 שיני שום קצוצות
1/2 פלפל ירוק חריף, נקי מגרעינים וקצוץ
2 שיני שום קצוצות
3 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
1 כוס מים קרים כקרח

אופן הכנת המתכון


  1. שורפים את החצילים על אש גלויה או על גריל פחמים או גז . מורידים מהאש ומניחים בצד בתוך מסננת לקירור. לאחר שהחצילים קרים דיים, קולפים אותם. בשום אופן לא שוטפים אותם במים כדי לא לאבד את הטעם המעושן.

  2. מערבבים את כל מרכיבי הטחינה בעזרת מטרפה עד קבלת מרקם חלק. טועמים ומתקנים תיבול.

  3. מוסיפים את החצילים החמים לקערה עם הטחינה. מערבבים בעזרת מזלג ערבוב קצר.

  4. מזלפים שמן זית בנדיבות ומגישים.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il