מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

עוף בדבש

מאת: הזן, קטגוריה: עוף בתנור
פורסם בתאריך: 26.05.13

מתכון זה של עוף בדבש אהוב במיוחד ומתאים גם לסעודות חגיגיות וגם כשרוצים לצאת מהשגרה.

מרכיבים עיקריים: דבש, סויה ושום.

משך ההכנה: 20 דקות
מספר מנות: 6 מנות

מצרכים להכנת המתכון

6 חלקי עוף לבחירה כרעיים / חזות / פולקה 
1/3 כוס סויה
3/4 כוס דבש
שני שיני שום כתוש
מלח ופלפל שחור
בצל בינוני קצוץ
אגוזי קשיו טריים או ערמונים מבושלים
בצל ירוק לקישוט

אופן הכנת המתכון

  • מתחילים בחימום התנור ל-180 מעלות. תנור בחום הנכון ומוכן לפעולה חשוב ומאפשר לנו בישול / צלייה / אפיה נכונה.
  • מטגנים את הבצל במחבט עד שהבצל שקוף. אין צורך להזהיב את הבצל, אנחנו רוצים אותו רך ועדין בשלב זה. הבצל ימשיך להזהיב בשלב הבא.
  • מכניסים את חלקי העוף למחבט ומתגנים משני הצדדים. יש שאוהבים טיגון עדין ויש שאוהבים להזהיב את העוף.
  • זה הזמן לתבל במלח ופלפל. נוסיף את אגוזי הקשיו הטריים או הערמונים המבושלים.
  • מעבירים לתבנית גדולה ומאפשרים לעוף לנוח בזמן שמכינים את הרוטב.
  • כעת נכין את הרוטב: השיטה הטובה ביותר לערבוב הרוטב היא בצנצנת. מכניסים את הסויה, שני שיני השום הכתושים והדבש לצנצנת, סוגרים ומנערים היטב.
  • את הרוטב מוזגים על כל חלקי העוף בתבנית וצולים למשך 45 דקות.
  • לא לשכוח לקשט עם בצל ירוק לפני הגשה.

בתיאבון! "הזן את הכל" קייטרינג כשר בפתח תקווה 

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il