מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

לביבות תרד ועדשים

מאת: ליאל, קטגוריה: מתכונים ללא גלוטן
פורסם בתאריך: 08.06.13

מתכון להכנת לביבות תרד ועדשים ללא גלוטן, עם תפוחי אדמה וביצים.

מרכיבים עיקריים: תרד, עדשים, תפוחי אדמה.

משך ההכנה: 30 דקות
מספר מנות: 20 לביבות

מצרכים להכנת המתכון

2 כפות שמן
10 כוסות עלי תרד
4 תפוחי אדמה
1.5 כוסות עדשים ירוקים
3 ביצים בינוניות
8 כפות תחליף קמח ללא גלוטן (קונדיטור)

אופן הכנת המתכון

  1. להשרות את העדשים לכ-30 דקות.
  2. לסנן את המים, ולשים את העדשים בסיר עם 3 כוסות מים על אש גבוהה.
  3. להביא לרתיחה ולהנמיך את האש.
  4. במקביל לבשל את תפוחי האדמה. ניתן לחתוך לקוביות כדי לזרז את משך הבישול.
  5. לטחון במעבד מזון את תפוחי האדמה, העדשים, התרד, הביצים והקמח. ניתן לטחון לתערובת אחידה, או רק טחינה גסה - בהתאם לטעם.
  6. ליצור כ-20 כדורים שווים ולשטח לקציצות. 
  7. לחמם מחבת עם שמן ולטגן את הקציצות עד השחמה. 

בתיאבון!

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il