|
צילום: שף מירי גרינברג
ארטישוק ממולא
מאת: שף מירי גרינברג, קטגוריה: ממולאים
פורסם בתאריך: 05.09.13
מתכון מופלא לארטישוק הממולא של השף מירי גרינברג. פשוט ללקק את האצבעות!
מרכיבים עיקריים: פפריקה מתוקה, שום, בצל, ארטישוק, בשר בקר טחון, פטרוזיליה, רסק עגבניות, פפריקה חריפה.
משך ההכנה: 45 דקות
מספר מנות: 5-8 מנות
מצרכים להכנת המתכון
2 חבילות תחתיות ארטישוק קפואות 1/2 ק"ג בקר טחון 1/2 צרור פטרוזיליה או כוסברה קצוץ דק 1 בצל קטן קצוץ דק דק 2 שיני שום קצוצות דק 1/2 כפית פלפל שחור גרוס דק 1 כפית מלח 1 כפית פפריקה מתוקה שמן לטיגון לרוטב: 2 כוסות מים רותחים 2 כפות גדושות של רסק עגבניות 1 כפית גדושות של פפריקה מתוקה 1/2 כפית פפריקה חריפה מלח ופלפל לפי הטעם
אופן הכנת המתכון
- מכניסים את תחתיות הארטישוק הקפואות לסיר מים רתוחים, מבשלים כ-2 דקות ומסננים.
- מכניסים לקערה את הבשר, הפטרוזיליה, הבצל, השום, הפלפל, המלח והפפריקה, ולשים הכל לתערובת אחידה.
- יוצרים כדורים בהתאם לגודל הארטישוק ומכניסים לתוך הארטישוק את הקציצה. שימו לב שכמות הבשר מגיעה לגובה הנמוך בכ-1 ס"מ משפת הארטישוק.
- מוסיפים למחבת שמן בגובה של 2 ס"מ ומחממים, כשהשמן חם מטגנים את הארטישוק כשהחלק הפתוח ממנו מציצה הקציצה הוא כלפי מטה, עד שהקציצה מזהיבה.
- מניחים בסיר שטוח את המים הרותחים, רסק העגבניות, הפפריקות, המלח והפלפל, ומביאים לרתיחה.
- מוסיפים את הארטישוק כשתחתית הארטישוק שוחה ברוטב, ומידי בפעם בעזרת כף יש לשפוך מעט מהרוטב על הקציצה.
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|