מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

ארטישוק ממולאצילום: שף מירי גרינברג

ארטישוק ממולא

מאת: שף מירי גרינברג, קטגוריה: ממולאים
פורסם בתאריך: 05.09.13

מתכון מופלא לארטישוק הממולא של השף מירי גרינברג. פשוט ללקק את האצבעות!

מרכיבים עיקריים: פפריקה מתוקה, שום, בצל, ארטישוק, בשר בקר טחון, פטרוזיליה, רסק עגבניות, פפריקה חריפה.

משך ההכנה: 45 דקות
מספר מנות: 5-8 מנות

מצרכים להכנת המתכון

2 חבילות תחתיות ארטישוק קפואות
1/2 ק"ג בקר טחון
1/2 צרור פטרוזיליה או כוסברה קצוץ דק
1 בצל קטן קצוץ דק דק
2 שיני שום קצוצות דק
1/2 כפית פלפל שחור גרוס דק
1 כפית מלח
1 כפית פפריקה מתוקה
שמן לטיגון
 
לרוטב:
2 כוסות מים רותחים
2 כפות גדושות של רסק עגבניות
1 כפית גדושות של פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקה חריפה
מלח ופלפל לפי הטעם

אופן הכנת המתכון


  1. מכניסים את תחתיות הארטישוק הקפואות לסיר מים רתוחים, מבשלים כ-2 דקות ומסננים.

  2. מכניסים לקערה את הבשר, הפטרוזיליה, הבצל, השום,  הפלפל, המלח והפפריקה, ולשים הכל לתערובת אחידה.

  3. יוצרים כדורים בהתאם לגודל הארטישוק ומכניסים לתוך הארטישוק את הקציצה. שימו לב שכמות הבשר מגיעה לגובה הנמוך בכ-1 ס"מ משפת הארטישוק.

  4. מוסיפים למחבת שמן בגובה של 2 ס"מ ומחממים, כשהשמן חם מטגנים את הארטישוק כשהחלק הפתוח ממנו מציצה הקציצה הוא כלפי מטה, עד שהקציצה מזהיבה.

  5. מניחים בסיר שטוח את המים הרותחים, רסק העגבניות, הפפריקות, המלח והפלפל, ומביאים לרתיחה.

  6. מוסיפים את הארטישוק כשתחתית הארטישוק שוחה ברוטב, ומידי בפעם בעזרת כף יש לשפוך מעט מהרוטב על הקציצה.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il