מתכונים באדיבות אתר Cooks.co.il

מקרונים עם גנאש ואייריש קריםצילום: יח"צ

מקרונים עם גנאש ואייריש קרים

מאת: Roy שוקולד, קטגוריה: מתוקים וקינוחים
פורסם בתאריך: 21.05.10

מתכון להכנת מקרונים עם גנאש ואייריש קרים, באדיבות השוקוליטייה רוי גרשון.

מרכיבים עיקריים: שמנת, סוכר, אייריש קרים, שוקולד חלב.

משך ההכנה: 45 דקות
מספר מנות: כגודל התבנית

מצרכים להכנת המתכון

חומרים לבצק:
כוס וחצי  שקדים טחונים (125 גר')
כוס וחצי אבקת סוכר ( 190 גר')
1 כף קקאו  (15 גר')
3 חלבונים (100 גר')
2 כפות סוכר (45 גר') חומרים לגאנש אייריש קרים:
1/2 כוס שמנת (110 גר')
55 גר' חמאה
225 שוקולד חלב
65 גר' שוקולד מריר
3 כפות אייריש קרים (55 גר')

אופן הכנת המתכון

אופן הכנת הבצק:

  • טוחנים היטב את האבקות והשקדים.
  • מקציפים את החלבונים במהירות גבוהה כחצי דקה עד שנוצרות בועות אויר ומפרישים כף אחת מהקצף.
  • מוסיפים בהדרגה את הסוכר, עד שהקצף יציב וקשה.
  • שופכים את האבקות על הקצף, תוך כדי קיפול עדין בארבעה שלבים ('נאגלות') ומוסיפים גם את החלבון שהופרש תוך קיפול עדין, לתוך הקצף.
  • שופכים בזהירות לשק זילוף ומזליפים בתבנית (מומלץ על משטח סיליקון) , במרחקים גדולים זה מזה כי הקצף מתפשט.
  • משאירים בחוץ כ- 20-25 דקות עד שנוצר קרום דק.
  • מכניסים את התבנית לתנור מחומם מראש, בין 12-13 דקות ב 160 מעלות.
  • מוציאים מהתנור ומחכים להתקררות, לפחות שעה (אחרת התחתית תשבר), מפרידים ומחלקים לזוגות לפי הגודל ומזליפים את הגנאש.

אופן הכנת הגאנש אייריש קרים:

  • מממים שמנת וחמאה בסיר עד לסף רתיחה.
  • שופכים על השוקולד ומחכים דקה.
  • מערבבים למרקם חלק.
  • מוסיפים ליקר ומערבבים.

מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il