|
צילום: יח"צ
מקרונים עם גנאש ואייריש קרים
מאת: Roy שוקולד, קטגוריה: מתוקים וקינוחים
פורסם בתאריך: 21.05.10
מתכון להכנת מקרונים עם גנאש ואייריש קרים, באדיבות השוקוליטייה רוי גרשון.
מרכיבים עיקריים: שמנת, סוכר, אייריש קרים, שוקולד חלב.
משך ההכנה: 45 דקות
מספר מנות: כגודל התבנית
מצרכים להכנת המתכון
חומרים לבצק: כוס וחצי שקדים טחונים (125 גר') כוס וחצי אבקת סוכר ( 190 גר') 1 כף קקאו (15 גר') 3 חלבונים (100 גר') 2 כפות סוכר (45 גר') חומרים לגאנש אייריש קרים: 1/2 כוס שמנת (110 גר') 55 גר' חמאה 225 שוקולד חלב 65 גר' שוקולד מריר 3 כפות אייריש קרים (55 גר')
אופן הכנת המתכון
אופן הכנת הבצק:
- טוחנים היטב את האבקות והשקדים.
- מקציפים את החלבונים במהירות גבוהה כחצי דקה עד שנוצרות בועות אויר ומפרישים כף אחת מהקצף.
- מוסיפים בהדרגה את הסוכר, עד שהקצף יציב וקשה.
- שופכים את האבקות על הקצף, תוך כדי קיפול עדין בארבעה שלבים ('נאגלות') ומוסיפים גם את החלבון שהופרש תוך קיפול עדין, לתוך הקצף.
- שופכים בזהירות לשק זילוף ומזליפים בתבנית (מומלץ על משטח סיליקון) , במרחקים גדולים זה מזה כי הקצף מתפשט.
- משאירים בחוץ כ- 20-25 דקות עד שנוצר קרום דק.
- מכניסים את התבנית לתנור מחומם מראש, בין 12-13 דקות ב 160 מעלות.
- מוציאים מהתנור ומחכים להתקררות, לפחות שעה (אחרת התחתית תשבר), מפרידים ומחלקים לזוגות לפי הגודל ומזליפים את הגנאש.
אופן הכנת הגאנש אייריש קרים:
- מממים שמנת וחמאה בסיר עד לסף רתיחה.
- שופכים על השוקולד ומחכים דקה.
- מערבבים למרקם חלק.
- מוסיפים ליקר ומערבבים.
מקור המתכון: אתר המתכונים, האוכל והבישול Cooks.co.il
|
|